Sportovi s reketom

Sportovi s reketom

Da li se baviš nekim od sportova sa reketom i kupuješ novu opremu? Možda ti treba novi reket, a ne znaš kakav izabrati? Prije kupovine, provjeri cjelokupnu ponudu opreme za ove sportove i sebi olakšaj odluku. Možeš birati rekete, komplete za igranje, loptice, žice, gripove i torbe, kao i ruksake i ostalu opremu.

Reketi su najvažniji kod ovih sportova, a oni mogu biti za tenis, badminton, squash, speedminton i stolni tenis. Oni se razlikuju po obliku i namjeni, pa tako u tenisu, squash-u i stolnom tenisu udaraš okruglu lopticu, koja se odbija od podloge, a kod badmintona i speedmintona njen oblik je prilagođen za let u zrak. Pored samostalnih reketa, mogu se kupiti i kompleti za igranje, koji imaju dva ili više reketa, pored kojih možeš dobiti i loptice i torbu. Za sve omiljene sportove sa reketom u ponudi je i bogata ponuda opreme. Tako imamo stolove za stolni tenis, mrežice, španere reketa, znojnice, a tu su i gripovi, sa kojima obavijaš dršku reketa i koja ti omogućava dobro držanje. Pored toga, u ponudi ti je i cijela kategorija različitih loptica (za sve sportove sa reketom), bez kojih je igranje nemoguće. Površina reketa za badminton, speedminton, tenis i squash je prepletena žicama, koje su najbitnije za udarac loptica, i zato su u ponudi sve omiljene vrste reketa.

Sa svom opremom, koja je neophodna za neometano igranje, u ponudi su i brojne torbe i ruksaci, u koje možeš lako spakirati reket i ostalu sportsku opremu. Prilikom kupovine reketa trebaš se pobrinuti da odabereš onaj koji je primjeren tvojim sposobnostima. Za početnike su zato preporučljivi reketi sa većom glavom, jer su manje zahtjevni po pitanju preciznosti i udaranju loptice.

Prikaži više

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe