Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Neto obujam (l)

MIN MAX

Visina (u cm)

MIN MAX

Automatsko odmrzavanje

Nova energetska klasa (2021)

Širina (u cm)

MIN MAX

Dubina (u cm)

MIN MAX

Godišnja potrošnja el. energije (u kWh)

MIN MAX

Glasnoća (u dB)

MIN MAX

Pohrana u slučaju nestanka struje (u h)

MIN MAX

Kapacitet zamrzavanja (u kg/24h)

MIN MAX

Energetski razred

Automatsko odmrzavanje

Ormari za zamrzavanje

(182 proizvoda)

Za one koji vole domaću hranu, ali nemaju uvijek dovoljno vremena za kuhanje, ormar za zamrzavanje može biti pravo rješenje. Ako često kuhaš velike količine hrane, koje potom zamrzavaš za kasniju upotrebu, vjerojatno već znaš da je zamrzivač kao dio hladnjaka, uvijek premal i stoga pretrpan. Zbog takve natrpanosti pregled hrane pohranjene u njemu je vrlo nepregledan, a vjerojatno se nekad i dogodilo da je ukusnoj hrani istekao rok umjesto da se našla na tvom tanjuru.

Ako želiš imati dovoljno prostora i ne želiš imati gore opisane probleme, ormar za zamrzavanje je prava stvar za tebe. Izgled ormara je vrlo sličan hladnjaku, a njihova funkcija je ista kao kod škrinja za zamrzavanje. Prednost pred škrinjama je da ormar ima police, na koje odlažeš hranu te je stoga preglednost kod njih mnogo bolja. S boljim pregledom, brže ćeš pronaći hranu koju želiš i brže zatvoriti vrata od ormara, što će rezultirati manjem povećanju temperature u ormaru i smanjiti potrošnju energije.

Današnji ormari su vrlo praktični za korištenje, jer većina već imaj NO FROST funkciju, što znači da odleđivanje više nije potrebno, kao kod starijih aparata. Sada se to radi automatski, samo ih je povremeno potrebno očistiti, za što su ti dostupna razna sredstva za čišćenje i maramice.

Ako tvoj ormar za zamrzavanje ima mogućnost digitalnog postavljanja temperature, to je velika prednost, budući da je kolebanje temperature u tom slučaju ograničeno na 0,5 stupnjeva Celzija. Za ormare s analogno podesivom temperaturom ona varira i do 2 stupnja Celzija. Obično uređaji s digitalnim postavkama temperature imaju na vratima LED zaslon koji prikazuje stvarnu temperaturu unutar ormara. Na tom zaslonu prikazuju se i upozorenja o pogreškama, što je također vrlo korisno.

Prije kupnje ormara provjeri da li ima funkciju brzog zamrzavanja. To je vrlo korisno kada imaš velike količine hrane za zamrznuti odjednom, i u tom slučaju moraš uključiti tu funkciju nekoliko sati prije očekivanog unosa hrane. Dakle, pazeći kako bi fluktuacija temperature bila što manja tijekom uporabe. U nekim ormarima funkcija brzog zamrzavanja se sama gasi, dok kod drugih to moraš učiniti ručno.

Kada se odlučiš na kupnju ormara za zamrzavanje, dobro pogledaj kojoj energetskoj klasi pripada. Postoje razredi od A ++ do G, pri čemu je kod A ++ najmanja potrošnje energije, a kod G najveća. Energetski razred se ne određuje s obzirom na apsolutnu potrošnju energije, već potrošnja s obzirom na volumen ormara za zamrzavanje.

Prije kupovine usporedi ponude ormara za zamrzavanje na Jeftinije.hr.

Prikaži više
182 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe