Da li još uvijek ustrajete sa starim televizorom?

18.12.2014. 21:28:00

LCD TV ili LCD televizori su sada na tržištu u potpunosti izbacili obične televizore. Nekoliko desetljeća konvencionalni TV je dominirao na tržištu, a da nismo znali ni za kakvu alternativu. No sa izumom LCD TV-a gotovo su nestali sa polica trgovina.

image

Najnoviji udarac koji je dobio obični TV je digitalizacija televizijskog signala poslije kojeg je LCD TV zauzeo još veći udio na tržištu. Zbog digitalizacije se mnogo ljudi radije odlučilo na kupovinu novog ili rabljenog LCD TV-a, nego na nadogradnju starog televizora kupovinom digitalnog konvertera.

Prije je cijena LCD TV-a bila nedostupna većini, dok je danas cijena široko prihvatljiva, a zapravo je toliko niska da u budućnosti neće biti značajno smanjena. Dakle, ako još nemate novi LCD TV sada je dobro vrijeme za ići u kupovinu.

Pored veće rezolucije i bolje slike koju LCD televizori nude, također imaju i nekoliko drugih prednosti koje vas mogu nagovoriti na kupnju. Kod gledanja tehničkih podataka koje ima odabrani LCD TV, obratite pozornost na razlučivosti ekrana i dijagonale. Ovisno o veličini LCD televizora ovisi i udaljenost gledanja. Ako imate ograničen prostor, onda se odlučiti za onaj LCD TV , koji će imati manju dijagonalu i ne uzimajte u obzir one velikih dimenzija.

Ako želite pratiti HD programe, s interneta skidate filmove visoke rezolucije i općenito ste pravi gurman kod gledanja TV-a obratite više pozornosti na LCD televizore s podrškom za Full HD.

U ovom trenutku sve skuplje električne energije i rastuće ekološke svijesti za mnoge je ljude barem malu razliku u odlučivanju između različitih LCD televizora čini i informacija o tome koliko je ekonomičan TV prijemnik. U svakoj trgovini možete dobiti informacije od prodavača i odabrati onaj koji će biti više prijateljski za okoliš i vaš novčanik.

Međutim, postoji puno tehničkih informacija pa ako ne vladate najbolje ovim područjem, prije kupnje je dobro posavjetovati se sa nekim tko ima bolje znanje. Navedite mu svoje želje i potrebe pa neka procijeni koje su tehničke karakteristike bitne za vaš novi TV. Rezolucija, veličina, potrošnja energije su osim cijene mali dio svojstava koje bolje LCD televizore odvajaju od onih manje dobrih. Prilikom kupnje je ipak gotovo uvijek istina da što je veća cijena, to je veća kvaliteta.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe