Značajke aparata za pečenje kruha

18.12.2014. 4:28:00

Mučne priprave tijesta za kruh ili pizzu sada su nepotrebne, jer se posao može lako obaviti uporabom raznih uređaja. Pekači kruha su tako pogodni za pripravu kako tijesta za kruh tako i tijesta za pizze, jer u tom slučaju tijesto samo pripravimo i ne pečemo.

image

Možemo reći da je pekač odlična prednost ljudima koji sami svakodnevno prave svoj kruha ili barem povremeno ga pripremaju. Pekači za kruh nisu komplicirani i ne treba biti obučen za rad s njima, jedino je važno znati sve sastojke i njihove količine koje trebamo dozirati prije pečenja kruha u pekaču.

Kada se jednom naviknete na pekač kao na mikrovalnu pećnicu ili neki od drugih aparata za pomoć pri kuhanju on postaje neizostavan dio vaše kuhinje.

Postoje razne marke pekača za kruh, među najprodavanijim i najkorištenijim su oni marke Moulinex i Caltronic.

Moulinex i Caltronic pekači kruha su stranog proizvođača koji svoje aparate prodaju u našoj zemlji, a nude odgovarajuću uslugu i besplatne popravke za uređaje koji su pod garancijom. Ako ste pristalice domaćih proizvođača možete se odlučiti za neke od domaćih marki kao što je Gorenje.

Dakle odlučili se vi za Moulinex, Caltronic ili neki drugi pekač kruha trebate obratiti pažnju na nekoliko ključnih značajki, vrijeme programiranja, ukupna masa za pripremu kruha i sama moć stroja.

Vrijeme programiranja omogućuje nam da pečenje postavimo unaprijed i pripremimo bez potrebe za daljnjim konfiguracijama ili manipulacijama. Pečenje će započeti u pravi trenutak i tako dobijemo topli kruh kad nam je potrebno.

Ukupna masa je maksimalna težina koju će stroj prihvatiti tj. količina kruha koja se može pripremiti odjednom. Ako imate veću obitelj, a svaki dan jedete puno kruha onda ukupna masa treba biti što veća kako bi mogli ispeći dovoljno kruha za dan ili dva.

Snaga uređaja pokazuje potrošnju električne energije, tako da je poželjno da pekač ima poseban prozor na kojem možemo pratiti pečenje kruha kako bi spriječili eventualne nesreće

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe