5 najboljih tenisica za početak nove sezone

12.3.2015. 14:26:28

Iako još nije počelo kalendarsko proljeće, možemo uživati u toplim danima i zelenom okruženju s proljetnim visibabama. To je vrijeme kada zaljubljenici u sport počinju novu sezonu trčanja, a u zagrljaju prirode pružaju sebi potrebnu dnevnu vježbu i zdrav način života. Najveća prednost trčanja je to što je trčanje vrlo jeftino, jer za razliku od treninga u teretani ne moraš plaćati mjesečnu članarinu, nego samo imati dobre tenisice. No, kakve tenisice izabrati? U nastavku smo pripremili za tebe popis 5 najboljih tenisica za početak nove cross-country sezone, među kojima ćeš sigurno pronaći svoj novi omiljeni par.

image

Prebaci svoje proljetne sportske aktivnosti u prekrasnu prirodu - KLIKNI OVDJE I PROVJERI CIJELU PONUDU TENISICA ZA TRČANJE!

1. Adidas Energy Boost 2

Potplata ovih tenisica za trčanje je izrađena od inovativne Boost pjene za apsorpciju udarca, koja je izuzetno osjetljiva i pruža podršku za svaki prijeđeni metar. Tu je i raširena tehnologija Extended Torsion System, koji pruža prirodno kretanje srednjeg dijela stopala. To je za neutralne trkače koji žele učinkovitu apsorpciju u laganim tenisicama koje su iznimno brze i dovoljno izdržljive za svakodnevnu uporabu!

2. Asics Gel-Kayano 20

Najbolje za krupnije trkače! Asics je u svom 20. izdanju najpoznatijeg modela napravio dopunu s novom gumom na dijelu potplate DuraSponge te dodatno razvio kombinaciji pjene FluidRide za dodatnu udobnost. Zbog inovativnog dizajna, tenisice Asics Gel-Kayano 20 odgovaraju gotovo svakoj nozi. Ako si u potrazi za pero lakim tenisicama, ovo je apsolutno pravi izbor za tebe.

3. Nike Free 4,0 Flyknit

Ono što je posebno kod ovih tenisica je to što u njima imaš osjećaj da si bosih nogu. Opremljene su udobnim uloškom, ispod koje se nalazi dodatna amortizacija. Gornji dio cipele je satkan i napravljen od jednog dijela, bez šavova, što je zapravo najudobnije za stopala. No, tu posebnosti cipele NIKE FREE 4,0 FLYKNIT ne prestaju - potrebno je spomenuti posebnu petu koja omogućuje potpunu fleksibilnost i slobodu tetive. Ovaj model tenisica nije samo za ljubitelje cross-country-ija, nego i modna obuća za opušteno i ugodno bavljenje svakodnevnim aktivnostima.

4. Asics GT-2000 3

Izuzetno udobne tenisice koje su pogodne za široki spektar rekreativnih trkača, čak i za one koji sudjeluju na raznim cross-country natjecanjima. Optimalno amortiziranje osigurava GEL tehnologija pod prstima i na području pete, a u sredini tenisice je SOLYTE materijal za dodatnu udobnost i očuvanje energije. DUOMAX uložak na unutarnjoj strani pete omogućava precizniju stabilizaciju pete, a jezik od mekšeg materijala omogućuje optimalan gaz. Za prozračnost tu je dio iz ASICS GEL-2000 tenisica sa rupicama za zrak, posebna AHAR guma koja pruža dodatnu podršku.

5. Mizuno Wave Enigma 4

Ovo je za sve dobro istrenirane trkače koji zahtijevaju optimalnu kombinaciju stabilnosti, brzine i dobre amortizacije. Wave sustav za apsorpciju u Mizuno tenisicama instaliran je duž cijele dužine potplate, što omogućuje stabilnu i ravnomjernu potporu stopala. Tu je i DYNAMOTION FIT tehnologija vezivanja, koja pruža prilagodbu obuće tijekom transfera težine od pete do prsta, a za pravilnu ventilaciju brine se Intercool sustav s rupama u potplati, koji hladi nogu. Bržem ispuštanju vlage doprinosi više otvora na gornjem vanjskom dijelu tenisica koja su najprikladnije za klasične trkače.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe