S putnom ljekarnom na bezbrižan odmor

30.6.2015. 11:08:37

Približava se tvoj ljetni odmor, a ne znaš imaš li sve spremno? Ne zaboravi spremiti lijekove u putnu ljekarnu, da ti mučnina ili bolest ne bi pokvarile odmor! Na moru te nažalost, lako mogu uhvatiti probavni problemi, alergijske reakcije na ubode insekata ili sunce, prehlada ... da sve to izbjegneš u širokom luku, sa sobom ponesi određene lijekove za ublažavanje osnovnih zdravstvenih problema i prepusti se bezbrižnom uživanju.

PUTNU LJEKARNU OBAVEZNO OPREMI SA OVA 4 PROIZVODA:

image

Možda misliš da su ti kovčezi pretrpani i da nema prostora za putnu ljekarnu, ali ako te na odmoru zadesi bilo koji od gore navedenog zdravstvenih problema, biti će ti itekako žao. Prema tome, brzo napravi mjesta za svoje zdravlje i pročitaj što ti je potrebno.

Putna ljekarna nije ista za sve, jer ona mora biti prilagođena dobi i zdravstvenom stanju pojedinca, ali sadržaj također ovisi o mjestu i trajanju putovanja i pristupu zdravstvenoj skrbi na lokaciji putovanja. U svoju putnu ljekarnu moraš obavezno uključiti sve lijekove koje uzimaš redovito, plus neka sredstva za liječenje i prvu pomoć.

Putna ljekarna za ublažavanje manjih zdravstvenih problema sadrži:

- zavoje i flastere,

- termometar,

- lijekove protiv bolova i visoke temperature,

- lijekove za zatvor,

- lijekove za proljev,

- lijekove za ublažavanje želučanih problema,

- sredstva protiv komaraca i drugih insekata,

- sredstva za ublažavanje kožnih upala (opekline, alergije ...)

- sredstva za zaštitu od sunca i njegu kože nakon sunčanja

 

Ne zaboravi na 4 vrlo korisna proizvoda za putnu ljekarnu!

1. Istituto Ganassini emulzija za kožu Neoviderm 100ml

Neoviderm je hidratizirajuća emulzija za kožu koja kao medicinski proizvod blagotvorno djeluje na opekline i upale pospješujući zaštitu kože, dubinsku hidrataciju te regeneraciju kožnog tkiva. Emulzija potpomaže obnovi kože vraćajući joj normalne uvjete fiziološke obrane. Neoviderm trostruko djeluje na kožu: štiti i hidratizira, umiruje, obnavlja. Preporučuje se kod: dermatoloških i estetskih tretmana kože, poput kemijskih i laserskih pilinga, opeklina od sunca kao i opeklina 1. i 2. stupnja, zračenja, površinskih čireva, depilacije, održavanja tetovaža.

 

2. Twinlab kapsule Dualtabs 100kom

Na odmoru se često događa da nas iznenade probavne smetnje kao što su proljev i povraćanje, pa naše tijelo gubi puno tekućine i važnih minerala koje moramo nekako nadoknaditi. Twinlab kapsule Dualtabs su jedinstvena, najkompletnija i najsnažnija multivitaminsko mineralna formula sa 18 vitamina i 13 minerala te enzimima za bolju razgradnju i iskoristivost hrane. Dualtabs sadrži sve potrebne esencijalne hranjive tvari kao i vitaminima slične tvari, te je obogaćen dodatkom enzima bromelaina i papaina, kompleksom bioflavonoida, rutinom i hesperidinom te ekstraktima acerole, šipka i algom kelp kao prirodnim izvorom vitamina B kompleksa. Oni poboljšavaju resorpciju i iskoristivost vitamina i minerala, te dinamički djeluju na probavu.

 

3. Hansaplast dječji flaster Winnie Pooh

Dijete vrlo brzo iskoristi tvoju nepažnju i trenutak opuštanja te može pasti ili se ozlijediti. U slučaju bilo kakvih rana sigurno želiš da zacijele što je prije moguće, zar ne? Stoga predlažemo dječje flastere Hansaplast Winnie Pooh koji će sigurno ubrzati proces ozdravljenja. A i djeci će se sigurno svidjeti jer dolaze u šarenim bojama i sa sličicama slatkog medvjedića Winnie Pooh-a. Jastučići flastera učinkovito apsorbiraju iscjedak iz rane i istovremeno održavaju ranu vlažnom i sprječavaju stvaranje ožiljaka.

 

4. Encian kapsule Ginger 20 kom

Ginger ili đumbir (lat. Zingiber officinale) je biljka koja raste pod zemljom čiji se gomolj tradicionalno već stoljećima koristi u području Azije kao aromatičan začin, oštrog okusa. Kako je teško pojesti veliku količinu svježeg gingera, zbog njegovog izrazito aromatičnog okusa, kapsule mogu biti rješenje. Encian Ginger kapsule smanjuju mučninu i povraćanje kod osoba s jako osjetljivim želucem pa su  prikladno protiv mučnina tijekom putovanja. Mogu ih uzimati i odrasli i djeca starija od 6 godina.

 

Pohrana lijekova u putnu ljekarnu

Na odmoru smo često izloženi visokim temperaturama i suncu, tako da ćeš morati pažljivo spremiti lijekove u putnu ljekarnu. Oni ne bi smjeli biti na temperaturi iznad 25 stupnjeva Celzijevih, a moraju biti  i zaštićeni od sunca. Lijekove jednostavno zaštitiš od velikih i naglih promjena temperature tako da ih jednostavno zamotaš u aluminijsku foliju, prije čega obavezno provjeri rok valjanosti.

Uz sve to, naravno, ne zaboravi uzeti potrebne dokumente i potvrde, koje uključuju zdravstvenu knjižicu, potvrdu o osiguranju za putovanje u inozemstvo, te potvrdu o cijepljenju.

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe