SAVJET Vrt i okućnica
3.1.2017. 10:38:47

OČISTI SNIJEG OKO KUĆE U SAMO 3 KORAKA!

1/2
2/2

Snijeg, osim zimskih radosti, donosi posao koji mrzak mnogim ljudima – čišćenje snijega. Htjeli mi to ili ne, to je tema koja je trenutno aktualna, pa smo ti pripremili praktične savjete o tome kako se  osloboditi od snijega u tri jednostavna koraka i osigurati se da je okolica tvoga doma čista i uređena!

1. ODABERI PRAVU VRSTU LOPATE

Ako preferiraš tradicionalno lopatanje i ispred kuće nemaš preveliku površinu za očistiti, onda je za tebe najbolji izbor ručna lopata. Postoji nekoliko verzija:

- obične drvene lopate u posljednjih nekoliko godina su zamijenjene aluminijskim lopatama, koje su lagane, ali još uvijek dovoljno čvrste za težak i mokar snijeg

- lopata s ručkom koja se uvlači predstavlja dodatnu auto opremu i namijenjena je čišćenju snijega s cijelog vozila

- ergonomske lopate omogućuju ugodnije lopatanje zbog prilagođene ručke, uz pomoć koje nema bespotrebnog saginjanja i podizanja

- lopate s kotačima osiguravaju lakše i učinkovitije uklanjanje snijega

- lopate s dodatnim pojačanjem na donjem dijelu namijenjene su odstranjivanju smrznutog snijega i leda

- dječja lopata koja je posebno dizajnirana za male dječje ručice, uz pomoć koje ti u čišćenju snijega mogu pomoći i najmlađi

 

PRONAĐI PRAVU LOPATU I POBIJEDI SNIJEG:

 

2. PRILIKOM KUPOVINE PRIPAZI NA OVO!

Bez obzira koji tip lopate si izabrao, pazi da je primjerena snazi i visini osobe koja će je koristiti. Duljina ručke mora biti prikladna, važno je i da čvrsto stoji u ruci. Dio u kojem se skuplja snijeg mora biti tolike veličine da korisnik može lako podići napunjenu lopatu.

3. ČISTI SNIJEG UMJESTO DA PLAĆAŠ FITNESS

Kod čišćenja snijega tvoje tijelo je vrlo aktivno i ovaj zadatak može učinkovito zamijeniti fizičke vježbe u fitness centru. U sat vremena lopatanja čovjek potroši od oko 600 kalorija, a žena oko 400. Ali pripazi, prije aktivnosti nužno je dobro se zagrijati, kako bi se izbjegle neželjene ozljede!

 

Jedan praktičan savjet za čišćenje snijega:Iako ti sama pomisao na izlazak iz toplog doma i čišćenje snijega nije ni najmanje privlačna, savjetujemo ti  da čišćenje obaviš što je prije moguće jer ako se nakupi veća količina snijega, debeli slojevi postaju teži i otvrdnu, pa čišćenje stoga postaje mnogo teže.

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe