Toplinske pumpe

(248 proizvoda)

Želiš smanjiti troškove grijanja i istovremeno osigurati maksimalno očuvanje okoliša? Toplinska pumpa je pravo rješenje za tebe. U novije vrijeme sve je popularniji način grijanja s toplinskom pumpom jer možeš imati i do 50% niže troškove grijanja. S obzirom da takav način grijanja iskorištava razliku u unutarnjoj i vanjskoj temperaturi, zapravo jedini trošak koji ti ostaje je cijena električne energije potrebne za rad pumpe. Na Jeftinije.hr postoji puno toplinskih pumpi različitih proizvođača i sigurno će se naći neka prikladna za tebe.

Toplinske pumpe mogu se podijeliti u tri različita sustava, prema načinu rada. Zovu se voda - voda, tlo - voda i zrak - voda. Sustav voda - voda u stanju je razmjenjivati energiju između izvora vode i vode u sustavu grijanja. Sustav zemlja - voda izmjenjuje energiju između vode i zemlje, a sustav voda - zrak, razmjenjuje energiju između okolnog zraka i vode. Sustav odabireš ovisno o uvjetima na tvom objektu. Ako imaš mogućnost pristupa izvoru vode, možeš odabrati sustav voda - voda. Za sustav zemlja - voda trebaš imati puno prostora. Površina cijevi razvedenih po zemlji mora biti dvostruko veća površini grijanog objekta. S obzirom da nije svima dostupan izvor vode ili veliko zemljište, većina ljudi odlučuje se za zrak - voda, jer kod tog sustava trebaš samo pristup vanjskom zraku.

Učinkovitost toplinske pumpe provjeriš tako da provjeriš njen COP ili koeficijent učinkovitosti. Ovaj broj govori koliki je odnos između ulazne i izlazne snage. Najučinkovitije su pumpe voda - voda. Kod njih COP broj varira između 5,2 i 6,2. Po učinkovitosti zatim ide zemlja - voda sa COP brojem između 4,4 i 5, a najmanju učinkovitost imaju pumpe zrak - voda sa COP brojem između 3,4 i 4. Ipak, ušteda energije kod pumpe zrak - voda dovoljno je velika da nema razloga da se ne koristi.

Prije kupovine toplinske pumpe, raspitaj se o proizvođaču i pružatelju usluge podrške. Kod ispravne ugradnju usluge servisiranja mogu biti odgođene za nekoliko godina, ako kupiš kvalitetnu toplinsku pumpu. Skuplji modeli mogu se upravljati i programirati čak i na daljinu - putem interneta. Da li proizvođač ima zastupništvo i servisnu mrežu u našoj državi, koja će se brzo eliminirati eventualne greške i probleme, vrlo je bitno da ti ove zime ne bi bilo hladno. Također vrlo važan izvor dijelova za pumpu, jer su na tržištu cjenovno dostupni modeli, koji su slabije kvalitete.

Ukratko, pred tako velikom i važnom kupovinom, kao što je kupovina toplinske pumpe, saznaj sve o podrijetlu pumpe u ponudi trgovina. Kada to učiniš, pregledaj ponudu različitih toplinskih pumpi na Jeftinije.hr i pronađi najbolju cijenu.

više
248 proizvoda
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2023 sMind d.o.o., dio Heureka grupe