Uređaji za grijanje

(3586 proizvoda)

Zimi ti je u kući hladno, a ljeti vruće? Danas to nije nerješiv problem jer postoji cijela vrsta uređaja za grijanje i hlađenje s kojima možeš primjereno namještati temperaturu u domu i time se pobrinuti za ugodnost. Prije kupnje pogledaj opširnu ponudu takvih uređaja i izborom pravog se pobrini da temperatura u tvom domu uvijek bude ugodna.

Na raspolaganju su klimatski uređaji, ventilatori, radijatori, grijači, kotlovi, bojleri, različiti ovlaživači zraka i drugi uređaji.

Klimatski uređaji mogu biti mobilne ili split (sastavljene od unutrašnjeg i vanjskog dijela), a međusobno se razlikuju po jačini grijanja i hlađenja (u kW) te po energetskom razredu. Za mobilne je značajno da ih možeš pomicati po želji, jedino moraš paziti na to da je cijev koja odvaja topli zrak usmjerena od prostora (obično kroz pritvoren prozor). Split klime imaju odvojen unutarnji i vanjski dio koji su povezani žicom kroz koju prolazi hladeći plin. Puno jednostavniji uređaji za hlađenje su ventilatori čija je funkcija prvenstveno prozračivanje prostora, a korisni su najviše po ljeti.

S druge strane možeš birati među grijačim tijelima kao što su bojleri, kotlovi, radijatori i grijači koji brinu za grijanje prostora odnosno vode.

Na raspolaganju su zidni, kupaonski i električni radijatori koji toplinu daju u prostor svojom ugrijanom površinom. Grijači rade na drugačiji sistem – na struju ili plin i moguće ih je nositi okolo te su zato primjereniji za manji prostor.

Univerzalni uređaji su kotlovi s kojima možeš grijati i prostor i vodu. Posebno su korisni plinski kotlovi (osim njih postoje još i takvi na loživo ulju, drvo i tvrdo gorivo) koji u slučaju uključivanja na plinovod omogućuju niže troškove grijanja vode.

Alternativa kotlovima je klasičan bojler čija je osnovna funkcija grijanje vode, a rade i na struju. Poznajemo i plinske bojlere koji osim vode griju i zrak te bojlere koji rade na tvrda goriva.

Naći ćeš još brojne ovlaživače zraka koji su primjereni u starijim stanovima i u prostorima gdje je vlaga previsoka. Izaberi grijači, odnosno, hladeći sistem koji ti se financijski najviše isplati, a prije kupnje jednostavno provjeri ponudu proizvoda.

više
3586 proizvoda
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2023 sMind d.o.o., dio Heureka grupe