Aparati za jogurt

Za održavanje zdravlja i uravnoteženost crijevne flore potreban je redovit unos bakterija mliječne kiseline. Svaki kvalitetan jogurt trebao bi sadržavati žive kolonije bakterija mliječne kiseline, ali na žalost, zbog higijenske pasterizacije, to često nije slučaj. Jogurti koji se prodaju u trgovinama obično ne sadrže ništa ili premalo bakterija mliječne kiseline, pa se sve više i više ljudi odlučuje za izradu domaćeg jogurt napravljenog od sirovog mlijeka. To je prednost aparata za jogurt.

Ako i ti spadaš u ljubitelje domaćeg jogurta i namjeravaš kupiti aparat za jogurt, prije kupnje uređaja provjeri njegova sljedeća svojstva. Na prvi pogled čini se da je svaki aparat za pripremu jogurta isti, ali se međusobno razlikuju. Vrlo važno je, na primjer, prije kupnje znati kolika je ukupna zapremina aparata. Taj podatak ti u praksi govori koliku količinu jogurta možeš u njemu napraviti. Važan je i broj posuda u aparatu za jogurt, jer je ponekad lakše spremiti nekoliko manjih posuda umjesto većih, a osim toga, jogurt možeš podijeliti na porcije odgovarajuće veličine.

Provjeri koliko vremena treba za izradu jogurta sa odabranim uređajem. Neki uređaji jogurt proizvedu u roku od pet do šest sati, dok drugi trebaju i do dvanaest sati rada. Osim toga, važna je i praktičnost pa provjeri da li se komponente aparata za jogurt mogu prati u perilici posuđa ili ne.

Aparati za jogurt se međusobno razlikuju po dimenzijama i izgledu. Neki su prozirni pa možeš promatrati pravljenje jogurta. Drugi mogu biti zanimljive boje te poslužiti kao dekorativni element, stoga izaberi onaj koji ti se najviše sviđa i za koji imaš dovoljno prostora u kuhinji.

Prije kupnje aparata za jogurta provjeri raznoliku ponudu na Jeftinije.hr i usporedi cijene različitih trgovina. Dobar tek!

više
Savjeti 0
Cijena
MIN MAX

Pretraži po brandu

Boja

Ukupni volumen (l)

MIN MAX

Broj čaša

MIN MAX

Ne propusti

12 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.