Aparati za vakumiranje i dodac...

Aparat za vakumiranje je nezamjenjiv uređaj u svakom kućanstvu, u kojem se radi puno suhomesnatih proizvoda i pohranjuje puno vrtnih proizvoda i drugih namirnica koje ostaju svježe najdulje kada su vakumski pakirane. Suprotno uvriježenom mišljenju, takav način pohranjivanja je također pogodan za hranu koja sadrži tekućinu, kao što je sirovo meso.

Svi uređaji za vakumiranje opremljeni su folijom za varenje i vrećicama, pa lako dokupiš set posuda za vakumiranje. Većina aparata za vakumiranje radi dobro samo sa folijama i vrećicama koje su posebna napravljene za aparate određenih proizvođača. Obične plastične vrećice i folije su obično pretanke i previše se rastope tijekom varenja. Vrlo zgodne su posude za vakumiranje, koje ili već dođu s nekim aparatima ili ih naknadno kupiš. U takvu posudu može staviti ribani sir, napola pojedeno voće ili povrće, peciva ... Sa nekim modelima aparata za vakumiranje dobiješ u setu ili možete dokupiti poklopce za čaše i staklenke . Dakle, ako otvoriš staklenku krastavaca i ne potrošiš u roku, možeš koristiti takav poklopac i s vakumom im produžiš rok trajanja. Međutim, i dalje ih moraš čuvati u hladnjaku. Korisnost uređaja za vakumiranje također se vidi prilikom zamrzavanja hrane, jer je tako dodatno zaštićena te zauzima manje prostora u zamrzivaču.

Kada kupuješ aparat za vakumiranje, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko ključnih svojstava. Najvažnije je širina ladice za vakumiranje, jer o tome ovisi veličina hrane koju želiš vakumirati. Aparati za kućnu uporabu variraju između 28 i 35 centimetara u širinu. Snaga aparata ovisi o njegovoj usisnoj snazi zraka. Jači uređaj će stoga svoj posao obaviti brže. To znači da uređaj sa 240 W snage isisava zrak brzinom od 22 litre u minuti, a aparat istog proizvođača sa 180 W snage će isisavati zrak brzinom od 12 litara u minuti. Međutim, budući da više snage često u praksi znači višu cijenu, prije kupnje razmisli o tome koliko brz uređaj zapravo trebaš. Neki aparati su također opremljeni s funkcijom automatskog isključivanja protiv pregrijavanja i funkcijom automatskog i ručnog vakumiranje.

Aparati za vakumiranje i varenje vrećica možeš koristiti i za neprehrambene proizvode. Na primjer, srebrni nakit u zatvorenom vakum pakiranju neće oksidirati. Također je koristan za pomorce i ribare koji žele osigurati da se određene namirnice, kao što su na primjer, šibice ili signalne rakete, boravkom na moru ne smoče.

Ako smatraš da bi ti aparat za vakumiranje olakšao život i planiraš ga kupiti, prije kupovine provjeri na Jeftinije.hr koja je najpovoljnija ponuda.

više
Na popisu proizvoda klikom na Usporedi označi one proizvode koje želiš dodati u usporedbu. Za završetak klikni na zeleni gumb Usporedi odabrane proizvode.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2022 sMind d.o.o., dio Heureka grupe