Električna kuhala

Za lakšu i učinkovitiju pripremu zdravih i ukusnih jela na raspolaganju su ti razne vrste električnih kuhala.

Mnogi pri spomenu „električno kuhalo” prvo pomisle na prijenosne električne ploče. Ono može biti slično standardnim pločama u modernoj varijanti, kao što su staklokeramičke i indukcijske ploče za kuhanje. Ove vrste kuhala su pogodne ne samo za izlete i kuhinje s ograničenim prostorom, nego mogu dobro doći i u prosječnom kućanstvu. Ako ti je u kuhinji, na primjer, dostupna samo normalna električna ploča za kuhanje i želiš indukcijsku, možete kupiti prijenosnu indukcijsku ploču i zadržati staru na kojoj možeš kuhati s posudama koje nisu pogodne za indukciju.

U kategoriju električnih kuhala spadaju i razni lonci i kuhala za rižu i slično. Takva električna kuhala su specijalizirana i dizajnirana za pripremu određene vrste hrane. Električna kuhala, koja možda znaš pod nazivom „slow cooker” dobro služe prvenstveno za pripremu raznih juha, variva i obroka na žlicu. Oni mogu biti nekoliko sati na niskoj temperaturi da bi se pripremilo jelo koje će zbog sporog kuhanja dobiti potpuno drugačiji okus i teksturu nego što bi ga imalo prilikom brzog kuhanja. Na primjer, kuhanje lošijih komada mesa u juhi ili gulašu sporijim kuhanjem iz mesa izvuče više okusa i više ga omekša. Kuhanjem istog komada mesa u običnom loncu na štednjaku će zbog visoke temperature imati manje okusa i postati tvrdo. Takva električna kuhala su obično opremljena s vremenskom funkcijom.

Među električnim kuhalima postoje čak i oni koji su specijalizirani isključivo za pripremu juhe ili riže. U kuhalo za rižu staviš sve potrebne sastojke, podesiš program i sve ostalo kuhalo napravi samo. Na taj način izbjegavaš stalno miješanje, provjeravanje temperature i mogućnost da riža zagori. Isto vrijedi i za juhe, koje su u takvom kuhalu kuhaju same. Nakon što ubaciš sve sastojke i uključiš odgovarajući program, po završetku rada čeka te ukusna juha, koju onda samo serviraš na tanjur i pojedeš.

Električna kuhala svih vrsta su stoga vrlo korisni uređaji u kućanstvu i na putu. Ako se odlučiš za kupnju električnog kuhala, provjeri i usporedi različite ponude na Jeftinije.hr i odaberi najbolje za sebe.

više
Savjeti 0
66 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.