Potraži među prikazanim proizvodima

Plinski roštilji

(314 proizvoda)

Kupnja roštilja na plin je dobra odluka za one koji uživaju u roštiljanju ali im smeta prljavština koja je povezana s roštiljem na ugljen. Također kupnja plinskog roštilja dobra je odluka za one koji ne vole gubiti vrijeme pripremanjem ugljena i za one kojima smeta dim. Ako su prednosti roštilj na plin upravo za tebe, provjeri veliku ponudu plinskih roštilja na Jeftinije.hr.

Plinski roštilji se dijele na one koji se mogu spojiti na bocu plina i onih koji se spajaju na gradski plin. Rijetki su oni koji nude obje opcije. Prednost kuhanja na plinskom roštilju posebno je brzina, jer se puno brže ugrije nego roštilj na ugljen. Većina plinskih roštilja stoji na nogama s kotačima i može se pomicati, što je vrlo praktično za korištenje na različitim mjestima. Plinski roštilji se međudsobno razlikuju jedan od drugog po tehnici pečenja – jedni rade uz direktan kontakt, a drugi preko zagrijane ploče. Na potonjem se zagrijava ploča na kojoj se peče hrana, a kod prvog između plamena i same hrane je rešetka i na taj način toplina prolazi izravno na hranu koju pečemo.

Mnogi plinski roštilj kritiziraju da nema autentični okus, ali u stvari puno plinskih roštilja nudi mogućnost dima. To znači da oni imaju ugrađenu malu zdjelicu, u kojoj lako zapališ drvo koje proizvodi dim i time dodaje okus hrani. S druge strane, upravo je prednost plinskih roštilja da ne dime pa je pečenje na takvom roštilju manje opasno i moguće u gusto naseljenim područjima.

Ako kupuješ novi plinski roštilj provjeri da li ima poklopac i neke dodatne površine za odlaganje. Prvo što će ti dobro doći kod pečenja namirnica koje ne želiš previše isušiti je dodatna površine za odlaganje. Ako kupiš plinski roštilj koji se spaja na plinsku bocu, dobro će ti doći za vrijeme kampiranja ili na putu.

Budući da plinski roštilji imaju dugu tradiciju, na tržištu je mnogo različitih modela, a svaki nudi određene prednosti. Neki čak su opremljeni s pomoćnim grijačem za bolje i ravnomjernije pečenje. Drugi imaju mogućnost prebacivanja između rešetke i ploče. Ako plinski roštilj ima termometar, može dobro doći. Mogućnost kontroliranja i nadziranja temperature omogućava ti preciznije pečenje.

Budući da veličina roštilja ovisi o broju ljudi za koje spremaš roštilj, obrati pozornost na njegovu veličinu. Na tržištu su dostupni roštilji dovoljno veliki za jedva jedan ili dva odreska, ali ima i onih koji su namijenjeni za upotrebu u restoranima. Izbor je, naravno na tebi, a prije kupnje provjeri i broj grijača, ako se odlučiš kupiti roštilj na plin većih dimenzija.

Kada se odlučiš za model koji ti najviše odgovara, na Jeftinije.hr provjeri što je najbolje što možeš dobiti za svoj novac. Dobar tek!

više
314 proizvoda
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2023 sMind d.o.o., dio Heureka grupe