Robotski usisavači

(384 proizvoda)

Ako si među onima koji vole čist stan, a ne žele se previše baviti čišćenjem, kupovina robotskog usisivača savršen je izbor za tebe. Također koristan je za ljude koji imaju pse ili mačke, jer ne moraju usisavati svaki dan zbog njihovih dlaka. Iako robotski usisavač ne može u potpunosti zamijeniti sve funkcije klasičnog usisavača, na primjer, ne može usisati paučinu sa stropa, ipak može biti vrlo koristan za svako kućanstvo.

Robotski usisavači su visokotehnološki proizvodi koji su dizajnirani za uporabu u kućanstvu. Djelomično ili u cijelosti mogu zamijeniti usisavanje poda. Razlikuju se međusobno ovisno o funkcijama koje imaju, pa je dobro provjeriti prije kupnje, što određena vrsta usisavača koji ti se sviđa, pruža. Neki rade na istom principu kao i konvencionalni usisavači tako da stvaranjem vakuuma usisavaju prašinu izravno sa tla. Drugi rade uz pomoć lopatice s kojom prvo pometu ispred debe i podignu prašinu, koju potom usisaju. Postoje i oni koji imaju dodatnu mogućnost brisanja tla.

Većina robotskih usisavača radi pomoću akumulatorske baterije koje se puni izravnim spajanjem na električnu mrežu. Razlikuju po tome što neki sami vide kada je stanje njihove baterije nisko pa se sami spoje na stanicu za punjenje, dok druge treba ručno spojiti.

Za svoj rad robotski usisavači koristie razne tehnologije. Uglavnom rade s infracrvenim ili ultrazvučnim senzorima, a neki od njih čak koriste laser. Ovi senzori detektiraju prepreke na njihovom putu i tako izbjegavaju zaletavanje u namještaj i oštećenja. Uglavnom se kreću po postavljenim algoritmima, a neke imaju mogućnost mapiranja prostora, tako da pamte gdje su prepreke na njihovom putu. Ako želiš da tvoj robotski usisavač očisti samo jedan dio prostora, možeš odabrati model robotskog usisavača koji omogućuje postavljanje virtualnog zida uz pomoć senzora.

Još jedna prednost robotskog usisavača nad konvencionalnim je da za svoj rad ne trebaju vrećicu za prašinu, već imaju spremnik, kojeg lako isprazniš i ponovno koristiš. Stoga nema potreba za kupovinom rezervnih vrećica. Neki modeli imaju čak i funkciju samočišćenja.

Dakle, ako i ti želiš bezbrižno uživati u svojim hobijima ili u dobrom društvu, a da tvoj robotski usisavač obavlja težak posao čišćenja poda, potraži najbolje i najjeftinije ponude na Jeftinije.hr.

Prikaži više
384 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe