Ionizatori / pročišćivači zraka

(471 proizvod)

Što su ionizatori i pročišćivači zraka? Mislite da je to uređaj koji trebaš? Ako imate problema s disanjem ili živiš u području gdje je zrak jako zagađen, odgovor na to pitanje je svakako da.

Ionizator je uređaj koji u prostoru emitira negativne ione. Utvrđeno je da je u prirodnom okruženju u zraku prisutan mnogo veći udio negativnih iona nego u gradovima. U zatvorenom prostorima, situacija može biti posebno zabrinjavajuća. Za osobe s alergijama i astmom i drugim plućnim bolesnicima, zrak prepun grinja, plijesni i drugih štetnih tvari može biti vrlo problematičan. Takvim osobama ionizator može biti vrlo koristan u ublažavanju njihovih problema. Negativni ioni, koji se unose u zrak iz ionizatora, se vežu na čestice s pozitivnim nabojem u zraku, koji su obično razne nečistoće i štetne tvari, koja onda zbog povećane težine padaju na pod, gdje ih ne možemo udahnuti. Stoga je potrebno prostor u kojem ionizator radi, češće usisavati, jer su nečistoće iz zraka nakupljene na podu.

S obzirom da rijetko tko ima želju često usisavati i brisati prašinu sa polica, komercijalno su dostupni pročišćivači zraka s različitim filterima, koji usisani zrak provlače kroz jedan ili više filtera i tako pročišćen zrak puštaju natrag u sobu. Najbolji su oni uređaji koji između ostalog uključuju HEPA filter, jer taj filter uklanja one sitne čestice, bakterije i viruse koje drugi filteri ne mogu zaustaviti.

Budući da mnogo korisnika preferira korištenje i jedne i druge tehnologije (ionizacija i filtracija), možeš birati između mnogo uređaja, koji ioniziraju i filtriraju zrak. Takve ionizatori i pročišćivači zraka su pogodni za sve unutarnje prostorije i za automobile. Kombinacija ionizatori i pročišćivača zraka na tržištu sve je više i više, jer se pokazalo da su u kombiniranoj upotrebi vrlo praktični. Međutim, kao i sa spajanjem bilo kojih različitih uređaja u jedno, postoji mogućnost da će možda obje funkcije zbog biti slabije, stoga provjeri specifikacije kombiniranog pročišćivača zraka i ionizatora prije same kupovine. Pogotovo kod ionizatora je potrebna pozornost, jer neki ione emitiraju toliko malo da se kupovina uopće ne isplati. Sve to možeš saznati prije kupovine, ako provjeriš podatke, koliko iona ionizator emitira.

S obzirom da se mogu razlikovati, nije loša ideja da prije kupovine prvo provjeriš veličinu prostora u kojem će raditi ionizator. Neki su pogodni za cijeli stan ili čak kuću, dok drugi rade najbolje u pojedinačnim prostorijama. Ako planiraš ionizator smjestiti u spavaću sobu ili dnevni boravak, prije kupnje provjeri njegovu glasnoću. Na tržištu postoje i vrlo tihi ionizatori koji svojom radom neće ometati tvoj san. Također možeš ionizator koristiti u uredu, a posebno su pogodni za mjesta gdje ima dima ili raznih mirisa, kao kod kuhanja, novog namještaja, ...

Ako već znaš da je ionizator ili pročišćivač zraka pravo rješenje za tebe, da bi našao najbolje cijene pogledaj različite ponude na Jeftinije.hr.

Prikaži više
471 proizvod
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe