Odvlaživači

(169 proizvoda)

Imaš problema s prekomjernom vlagom u zraku? Možda imaš plijesan u prostorijama? Želiš li ostati zdrav? Ako je tvoj dom sklon prekomjernoj vlazi, kupovina odvlaživača je definitivno pametna odluka.

Preporučen nivo vlage u stambenim prostorijama je između 50% i 70%, pa primjena odvlaživača u prostorijama koje imaju veći postotak vlage, gotovo nužna. Problem vlage često nalazimo u novim zgradama zbog sušenje materijala, u prostorijama koje su bile potopljene, u podrumima ili u zgradama koje nemaju adekvatnu hidroizolaciju na fasadi, pa vuku vlagu iz zidovima. Ako je moguće, prvenstveno bi trebalo uklonili uzrok vlage, to je definitivno pametan, ako ne i nužan korak, ali to nije uvijek moguće, kao u slučaju poplave ili novogradnje kad je sušenje zraka odvlaživačem jedini izbor.

Različiti odvlaživači obično rade u skladu s dva načela. Jednostavniji i jeftiniji rade po principu kemijskog vezivanja vlage na različitim soli, koje su kupljene u obliku tableta, smještena u odvlaživač zraka. Ovi odvlaživači imaju veliku moć i osobito su pogodni za rješavanje vrlo lokaliziranog problema s vlagom. Ako imaš problema s vlagom u cijelom stanu, radije izaberi snažnije kompresorski odvlaživač zraka. On radi na principu kondenzacije vlage iz hladnijeg zraka, kojeg vuče iz prostorije i pomoću unutarnjeg plin hladi, pri čemu tako ohlađeni zrak gubi vlagu i onda se vraća nazad u prostoriju, pri čemu se vlaga sakuplja u posudi koju je potrebno s vremena na vrijeme isprazniti.

Kriteriji za odabir odvlaživači uglavnom je njegova snaga i veličina ili volumen prostora koji odvlažava. Također, glasnoća odvlaživača nije beznačajna brojka, jer može stvarati jako veliku buku ako koristiš uređaj u dnevnom ili radnom prostoru. Neki odvlaživači imaju mogućnost spajanja na sustav odvodnje, što olakšava stalno nadziranje razine nakupljene vode u posudi.

Ako se odlučiš kupiti odvlaživač, prvo provjeri najbolje ponude na jeftinije.hr.

više
169 proizvoda
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2023 sMind d.o.o., dio Heureka grupe