Ovlaživači

Da li te zimi često muči suho grlo i osjećaj suhoće sluznice u ustima i nosu? Čini li ti se da zimi često oboljevaš, da ti je koža suha, i osjećaš se loše? Vrlo vjerojatno uzrok tvog problema je previše suh zrak u sobi.

Zimi se često događa da se zbog grijanja osuši zrak, kao što i vanjski zrak sadrži manje vlage zbog niže temperature. Ovdje ti može uvelike pomoći razni ovlaživači. Na tržištu postoji nekoliko vrsta, od kojih svaki djeluje u skladu s jednim od četiri osnovna principa.

Parni ovlaživači rade isto kao i kuhala za vodu. Voda se pomoću električne energije, koju u spremnik s vodom dovode dvije elektrode, zagrijava do vrelišta, te se u obliku pare diže iz spremnika i raspršuje po prostoriji. Budući da se voda uvijek prvo zagrije na 100 stupnjeva Celzijusa, ovakav način ovlaživanja higijenski nije upitan. Međutim, ovakvi parni ovlaživači su veliki potrošači električne energije te nemaju automatsko reguliranje vlage.

Ultrazvučni ovlaživači troše malo energije i vrlo su tihi. Uglavnom mogu sami mjeriti vlagu u zraku i isključiti se sami, ovisno o razini vlage. Nedostatak ultrazvučnih ovlaživača je prekomjerno nakupljanje kamenca na filteru, kao i u blizini uređaja, tako da se ponekad preporuča korištenje destilirane vode.

Zbog svog načina rada, ishlapljivač ne može previše ovlažiti zrak. Zrak teče kroz uložak, gdje se vlaži i čisti, a onda ulazi natrag u prostoriju. Takvi ovlaživači troše malo energije i iskorištavaju prirodna svojstva zraka, jer zrak prima onoliko vlage, koliko je to na određenoj temperaturi moguće.

Perači zraka su visoko tehnološki uređaji koji uzimaju zrak iz okoline, uz pomoć rotirajućih diskova provlače ga kroz vodu, koja prima čestica prašine iz zraka, a zatim pročišćeni i vlažni zrak vraća u prostor. Ti ovlaživanje osim što ovlažuju također obavljaju funkciju pročišćavanja zraka i tako se odjednom rješavaš dva problema sa zrakom u zatvorenim prostorima: suhoća i zagađenost. Također, ova vrsta ovlaživača troši malo energije.

Kada se odlučiš koji tip ovlaživača je najbolje za tebe, provjeri najbolje ponude na Jeftinije.hr.

više

Savjeti kod kupovine

Kako odabrati pročišćivač i ovlaživač zraka?

Kvaliteta zraka koju svakodnevno udišemo utječe na naše zdravlje i cjelokupno psihičko stanje. Ako si ...

Odabir savršenog poklona više nije nemoguća misija

Blagdanski ukrašen stol, zabave u prosincu, druženja s prijateljima, obitelji i suradnicima…Sve ...

Čuvajte zdravlje sa ovlaživačima i sušiocima zraka

Ovlaživači i sušioci zraka važni su i korisni uređaji za stvaranje zdrave i povoljne mikro klime u prostoru ...

Prikaži sve savjete za kupovinu
291 proizvod
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2023 sMind d.o.o., dio Heureka grupe