Toplinske pumpe za sanitarnu vodu

Toplinske pumpe nisu namijenjene samo za grijanje prostora, što vjerojatno već znaš. Toplinska pumpa može grijati sanitarnu vodu i u slučaju kada ne griješ prostorije sa tim sustavom.

Toplinske pumpe za sanitarnu vodu imaju ugrađen bojler, koji je najučinkovitiji i najbolji kod kupovine sustava grijanja za nove objekte. ali ako već imaš dobar bojler, kojeg ne želiš mijenjati, možete odabrati toplinsku pumpu za sanitarnu vodu na koju ga lako spojiš.

Kao i obične toplinske pumpe, toplinske pumpe za sanitarnu vodu rade na principu razmjene energije između dva različita toplinska elementa. U slučaju toplinske pumpe za grijanje sanitarne vode to je obično razmjena energije između zraka i vode. Budući da se zrak pri zagrijavanju vode hladi, ovo svojstvo može se upotrijebiti za hlađenje prostorija (na primjer, podruma), i tako iskoristimo izmjenu energije na oba kraja.

Kod postavljanja toplinske pumpe za sanitarnu vodu važno je prostor u kojem će biti smještena. Budući da su toplinske pumpe za sanitarnu vodu osjetljive na hladno, većina ih neće raditi ako je temperatura u sobi ispod 7 stupnjeva Celzija. Na tržištu postoje neke koje rade do -10 Celzijevih stupnjeva, ali o tome je nužno raspitati se prije kupovine. Tu je i mogućnost spajanja sustava grijanja na dodatni izvor energije (ulje za grijanje, pelete, ...), ali onda se moraš pobrinuti za stručnu ugradnju, ako želiš postići dobre rezultate.

Baš kao i pri kupnji toplinske pumpe za zagrijavanje prostora, pri kupnji toplinske pumpe za sanitarnu vodu moraš obratiti pažnju na nekoliko stvari. Prije svega, to je broj učinkovitosti ili COP. Što je veći taj broj, veća je učinkovitost toplinske pumpe i potrošnja energije će biti manja. Osim toga, važan je i proizvođač. Kvalitetna toplinska pumpa za sanitarnu vodu, ako se ispravno koristi i održava, može izdržati i do 20 godina. Proizvodi loše kvalitete i sumnjivog porijekla mogu se pokvariti mnogo ranije i onda, unatoč uštedi kod kupnje, na duge staze imaš veće troškove i time nižu uštedu energije. Također je važna usluga servisiranja, dakle izaberi model i proizvođača koji imaju dobro uspostavljenu mrežu usluga i dobro obučene servisere.

Budući da je u konačnici važna i cijena, usporedi cijene različitih trgovina na Jeftinije.hr i na taj način osiguraj najbolju kupovinu.

više
Cijena
MIN MAX

Boja

Ne propusti

Grundfos protočno/tlačni prekidač PM 2

u mall.hr

160,13 €

(~ 1.206,71 KN)

Savjeti kod kupovine

Odabir savršenog poklona više nije nemoguća misija

Blagdanski ukrašen stol, zabave u prosincu, druženja s prijateljima, obitelji i suradnicima…Sve ...

Prikaži sve savjete za kupovinu
2 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2023 sMind d.o.o., dio Heureka grupe