Peći

(635 proizvoda)

Najbolji osnovni način grijanja je grijanje s peći. Čak i za centralno grijanje potrebna je peć. Na Jeftinije.hr možeš birati između mnoštva različitih peći namijenjenih za zagrijavanje jedne prostorije ili, češće, cijelog stana ili stambenog prostora.

Pogrešno je mišljenje da je centralno grijanje moguće koristiti samo na naftu. Čak i kaminske peći na drva, pelete ili plinske peći, dizajnirane su za korištenje za centralno grijanje. Na tržištu postoji mnogo različitih peći i različitih proizvođača peći, a među njima sigurno možeš pronaći peć koja je pogodna za tebe.

Grijanje na drva je najstarija metoda grijanja i zbog toga nam je vjerojatno najugodnija. Činjenica da su stabla pri planskom pošumljavanju obnovljivi izvor energije, uvjerava mnoge ljude da kupuju peći na drva. To osobito vrijedi za one koji imaju pristup kvalitetnim drvima za ogrjev.

Peći na pelete ili brikete je vrlo sličan način grijanja pećima na drva. Peleti i briketi su također izrađeni od drveta, a posebno su ekološki prihvatljivi jer su izrađeni od otpadne piljevine koja nastaje u drvnoj industriji, prilikom prerade drva ili drugih drvnih ostataka. Njihova učinkovitost ovisi o kvaliteti osnovne sirovine.

Ako ti je teško odlučiti se između ova tri načina grijanja, ne brini jer su na tržištu dostupne peći, koje kombiniraju dva ili čak tri različita načina grijanja. Osim peći na drva ili na obrađena drva, tu su i peći na slamu. Takve peći mogu biti vrlo korisne posebno u ruralnim područjima, gdje nakon žetve ostaje višak slame.

Među modernije metode grijanja spadaju peći na ulje i plin. Prednost korištenja plinskih peći ističe se posebno tamo gdje postoji mogućnost priključenja na plinovod, ali to nije nužan uvjet, jer plin može biti dostavljen na neki drugi način. Peć na ulje može raditi samo s unaprijed kupljenim i u spremnicima pohranjenim uljem. Ovaj način zagrijavanja je vrlo koristan za vikendice i udaljenija mjesta, iako se uspješno koristi i u gradu. Za svoj rad, peć na plina kao i peć na ulje treba električnu energiju. Ako u tvom kraju nema problema sa opskrbom električne energije i cijena je niska, možeš se odlučiti za potpuno električnu peć. Na taj način izbjegneš plaćanje za još jedan priključak te imaš trajnu zalihu goriva.

Sve navedene vrste peći bogato su zastupljene na internet stranici Jeftinije.hr. Ovdje možeš usporediti međusobno cijene različitih trgovina i pobrinuti se da prođeš najbolje što možeš.

Prikaži više
635 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe