Tepisi

(1693 proizvoda)

Tepisi u tvom domu mogu imati nekoliko funkcija. Najupečatljivija je ukrasna funkcija, ali ne i jedina. Praktična vrijednost tepiha je u udobnosti koju nudi ljudima u kući i zaštiti hladnih podova ispod, a parketi će biti zaštićeni od prijevremenog trošenja. Prostor u kojem je tepih postavljena imati će ljepši i zanimljiviji izgled. Najbolje su tepiha koje jednako obavljaju sve tri funkcije, a takve sigurno možeš pronaći na Jeftinije.hr.

Prije nego kupiš tepih moraš uzeti u obzir prostor za koji je namijenjena. Osim veličine prostora važni su uvjeti unutar njega. To znači da u vlažnoj prostoriji (npr. kupaonica) nije pametno staviti vrlo skupi, ručno tkani perzijski sag, a tepih napravljena od frotira u dnevnom boravku će se brzo trošiti i klizati po podu. Dakle, prije kupnje, prvo odredi dimenzije i tip tepiha koji ti je potreban.

Zatim donesi odluku o materijalu. Neki priznaju samo prirodne materijale (pamuk, vuna, svila) i ručno tkane tepiha, no bez obzira na njihovu neospornu kvalitetu ponekad ih je vrlo teško održavati. Nitko ne želi velikog skupljača prašine i prljavštine u svom stanu. Inače, neke od tih tepiha možeš prati u perilici, ali to ipak trebaš provjeriti prije kupnje. Uz moderne usisavače ili pomoću usluge čišćenja takve tepiha mogu biti praktične za korištenje, ali uvijek prije kupnje imajte na umu što sve takva tepih zahtijeva.

Tepiha izrađene od sintetičkog materijala i pamuka obično se mogu prati u perilici, što je njihova glavna prednost. Danas su komercijalno dostupne mješavine materijala, koje također mogu biti ugodne na dodir i vrlo izdržljive, njihovo održavanje je jednostavno i vrlo zahvalno za korisnika. Naravno, mogućnost održavanja u perilici također ovisi o dimenzijama, a ne samo o materijalu od kojeg je izrađena tepih. Ako je prevelika, neće se prati u stroju. Neki stoga radije kupuju tepiha izrađene od nekoliko komada koje se slažu jedna na drugu, a koje mogu samostalno ukloniti i premjestiti.

Za kupaonice su najprikladnije tepiha od frotira koje će upiti vodu sa mokrih nogu ili gumene tepiha koje će spriječiti klizanje. Za ostale vrste tepiha možeš kupiti gumenu podlogu koja će spriječiti klizanje, a neke imaju takvu bazu već ugrađenu na donjoj strani.

Na kraju, važan je i izgled tepiha. Boja i stil neka se uklapaju uz druge ukrasne elemente u prostoriji. Ako si tepih zamislio kao glavni ukras, možeš si priuštiti jače boje i više istaknutih uzoraka, ili pak jednobojnu i koordiniranu s bojama zidova i namještaja.

Ove i druge tepiha možeš pronaći na Jeftinije.hr, gdje ujedno možeš usporediti cijene različitih ponuđača i tako osigurati najbolju kupovinu.

više
1693 proizvoda
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2023 sMind d.o.o., dio Heureka grupe