Jastuci

(338 proizvoda)

Kupnja novog jastuka može biti vrlo stresan posao. Sigurno si dosad shvatio koliko je jastuk važan za kvalitetan san. A dobar san je važan za tvoje zdravlje i kvalitetu tvog života. Da bi se odlučio između hrpe različitih jastuka, koje možeš pronaći na Jeftinije.hr, u nastavku imaš nekoliko savjeta.

Prije nego što slijepo odabereš najskuplji ili najreklamiraniji jastuk, radije odvoji malo vremena i prouči svoje navike spavanja. Da li spavaš na trbuhu ili po strani? Možda spavaš na leđima ili se cijelu noć okrećeš po krevetu? O svemu tome ovisi tvoj izbor jastuka.

Ako obično spavaš u trbuhu, odaberi tanji i mekši jastuk. Ako ti je draže spavati na leđima, potreban ti je srednje visok jastuk srednje tvrdoće. Ako najviše voliš spavati ja jednoj strani, moraš imati malo veći i čvršći jastuk koji će ti dobro podupirati glavu tijekom spavanja. U slučaju da tijekom spavanja često mijenjaš položaje, najbolje je odabrati mekani jastuk srednje visine, koji će pružiti dobru podršku u svim pozicijama. Na tržištu možeš također naći jastuke koji su podesivi po visini.

Osim oblika također je važno punjenje jastuka. Za neke su i dalje najbolji jastuci punjeni sa guščjim ili pačjim perjem. Takvi jastuci su jako lagani, mekani i prozračni, ali nisu pogodni za alergičare. Ako si i ti alergičan, radije potraži neke druge materijale.

Pamuk, na primjer, je prirodni materijal koji je jednostavan za održavanje, jer se općenito može prati u perilici. Zbog antimikrobnog djelovanja u novije vrijeme kao punjenje također je vrlo popularan bambus. Baš kao i pamuk, bambus je prirodan i prozračan materijal koji će ti pružiti mnogo udobnosti.

Među prirodnim materijalima su također vune i lateks. Vuna ima vrlo slične karakteristike kao pamuk i bambus, a lateks više podsjeća na memorijsku pjenu. Baš kao i memorijska pjena oblikuje se prema tvom tijelu te je hladniji, ali i malo teži.

Memorijska pjena je izrađena od umjetne mase i potpuno se prilagođava obliku tvog tijela. Pogodan je za osobe s kroničnom boli u vratu, ramenima ili vilici, a njegova slabost je da ne diše i s njim je vrlo vruće spavati. Također nije pogodan za one koji tijekom spavanja često mijenjaju pozicije, jer zahtijeva određeno vrijeme za promjenu oblika.

Osim gore navedenih, dostupni su ti različiti posebni jastuci. Na primjer, oni koji su punjeni heljdom, pirom i lavandom, a mogu se zagrijavati u mikrovalnoj pećnici. Ovi jastuci imaju terapeutski učinak na cijelo tijelo. Neki ih koriste povremeno, ali ako želiš, možeš ih koristiti stalno.

Ako kupuješ jastuk za bebu ili dijete, provjeri posebne jastuke za bebe koje su po obliku i tvrdoći pogodni za malu dječju glavu. Nikako nemoj dojenčetu ili malom djetetu dati jastuk za odrasle, jer ne samo da će biti neudoban, to može biti i opasno.

Za putovanja su ti također na raspolaganju različiti putni jastuci. Neki su na napuhavanje, neki su fiksni, ali ti odaberi onaj koji ti se čini najpraktičniji jer ga nećeš upotrebljavati svaki dan.

Osim oblika i punjenja, također je važna presvlaka jastuka. Dobro je da se ona može odvojiti i prati u perilici, a još bolje je ako to možeš učiniti s cijelim jastukom.

Prije kupnje, dakle, odluči o optimalnim svojstvima, koja mora imati tvoj idealni jastuk, a zatim pogledaj na Jeftinije.hr i kako bi sebi osigurao najniže cijene za kupnju.

Prikaži više
338 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe