Zaštitne plahte

Čak i naše bake su znale da je ispod gornje plahte pametno imati još deblju plahtu kao podlogu. Tako je madrac bolje zaštićen od znoja i drugih nečistoća, ali ako se nešto prolilo, većinu toga upije plahta koja se može brzo zamijeniti i madrac ostaje čist.

Danas više nije potrebno stavljati debele plahte koje se tijekom spavanja često zgužvaju i žuljaju onoga tko spava na njima te ih može biti teško oprati i osušiti zbog svoje veličine i debljine. Zato danas na tržištu postoje razne podloge koje obavljaju istu funkciju još bolje.

Naravno, prije kupnje zaštitne podloge prvi provjeri dimenzije svog madraca. Podloga i madrac moraju biti istih dimenzija po površini, pa prije kupnje provjeri debljine svog madraca i duljinu elastike na podlozi.

Ako kupuješ podlogu za dječji krevet, vrlo je preporučeno kupiti onu koja je vodootporna. Iako je istina da takve podloge slabije dišu, njihova vrijednost je neprocjenjiva u razdoblju kada se dijete navikava spavati bez pelena. Budući da se nesreća samo dogodi, i to obično usred noći, puno je lakše jednostavno zamijeniti zaštitnu podlogu i plahtu nego sušiti madrac. Iz tog razloga je bitno da da se podloga može prati.

Zaštitne podloge za krevet na kojem spavaju odrasle osobe ne moraju biti vodootporne, ali i dalje moraju biti dovoljno jake da bi mogle zadržati znoj i sve druge tekućine koje bi mogle biti izlivene u krevet. Također je neophodno da se može prati i da je po dimenzijama usklađena s madracem.

Pri odabiru zaštitne podloge provjeri materijal od kojeg je napravljena. Bez obzira na to koliko je divan i poseban madrac, on je ispod zaštitne podloge koja će prva doći u kontakt s tvojim tijelom. Stoga kada odabireš materijal od kojeg je tvoja podloga napravljena, slijedi iste uvjete koje je morao zadovoljiti tvoj madrac. Na primjer, ako imaš problema s alergijama i tvoj madrac i jastuk su antialergijski, takva bi trebala biti onda i zaštitna podloga. Ako radije imaš tvrdi madrac onda odaberi i tvrdu podlogu, a ako vam ti draže spavati na mekanom, odaberi podlogu koja će zadovoljiti tu želju. Međutim ako tvoj madrac nije najudobniji možeš odabrati podlogu s karakteristikama koje misliš da nedostaju tvom madracu iz svog kako bi izbjegao troškove kupnje novog madraca.

Za najbolje cijene svoje nove zaštitne podloge pogledaj na Jefitnije.hr.

više
Savjeti 0

Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Ne propusti

Na Jeftinije.hr aktivno brinemo za sigurnost korisnika i podataka.

Za prikaz proizvoda i ponuda trgovina pričekaj trenutak.

User: 54.81.102.236 24644898

Za dodatna pitanja, pišite na webmaster@ceneje.si

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.