Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Dužina (cm)

MIN MAX

Zaštitne plahte

(163 proizvoda)

Čak i naše bake su znale da je ispod gornje plahte pametno imati još deblju plahtu kao podlogu. Tako je madrac bolje zaštićen od znoja i drugih nečistoća, ali ako se nešto prolilo, većinu toga upije plahta koja se može brzo zamijeniti i madrac ostaje čist.

Danas više nije potrebno stavljati debele plahte koje se tijekom spavanja često zgužvaju i žuljaju onoga tko spava na njima te ih može biti teško oprati i osušiti zbog svoje veličine i debljine. Zato danas na tržištu postoje razne podloge koje obavljaju istu funkciju još bolje.

Naravno, prije kupnje zaštitne podloge prvi provjeri dimenzije svog madraca. Podloga i madrac moraju biti istih dimenzija po površini, pa prije kupnje provjeri debljine svog madraca i duljinu elastike na podlozi.

Ako kupuješ podlogu za dječji krevet, vrlo je preporučeno kupiti onu koja je vodootporna. Iako je istina da takve podloge slabije dišu, njihova vrijednost je neprocjenjiva u razdoblju kada se dijete navikava spavati bez pelena. Budući da se nesreća samo dogodi, i to obično usred noći, puno je lakše jednostavno zamijeniti zaštitnu podlogu i plahtu nego sušiti madrac. Iz tog razloga je bitno da da se podloga može prati.

Zaštitne podloge za krevet na kojem spavaju odrasle osobe ne moraju biti vodootporne, ali i dalje moraju biti dovoljno jake da bi mogle zadržati znoj i sve druge tekućine koje bi mogle biti izlivene u krevet. Također je neophodno da se može prati i da je po dimenzijama usklađena s madracem.

Pri odabiru zaštitne podloge provjeri materijal od kojeg je napravljena. Bez obzira na to koliko je divan i poseban madrac, on je ispod zaštitne podloge koja će prva doći u kontakt s tvojim tijelom. Stoga kada odabireš materijal od kojeg je tvoja podloga napravljena, slijedi iste uvjete koje je morao zadovoljiti tvoj madrac. Na primjer, ako imaš problema s alergijama i tvoj madrac i jastuk su antialergijski, takva bi trebala biti onda i zaštitna podloga. Ako radije imaš tvrdi madrac onda odaberi i tvrdu podlogu, a ako vam ti draže spavati na mekanom, odaberi podlogu koja će zadovoljiti tu želju. Međutim ako tvoj madrac nije najudobniji možeš odabrati podlogu s karakteristikama koje misliš da nedostaju tvom madracu iz svog kako bi izbjegao troškove kupnje novog madraca.

Za najbolje cijene svoje nove zaštitne podloge pogledaj na Jefitnije.hr.

Prikaži više
163 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe