LED trake

(880 proizvoda)

Želite li naglasiti određenu umjetninu ili ormar? Možda želiš romantičnu rasvjetu u spavaćoj sobi? Ili možda želiš bolje osvijetljen kuhinjski stol kako bi lakše pripremao hranu. U svakom slučaju, LED trake su vjerojatno najbolje rješenje za tebe. Pogodne su i za automobile i plovila, jer rade na priključak od 12V.

Kako odabrati odgovarajuću LED traku? Na tržištu postoji mnogo različitih modela LED traka, tako da moraš prije kupnje odlučiti što očekuješ od svoje LED trake. Koje funkcije će imati u tvom domu? Kakvo osvjetljenje trebaš?

Prvo se odluči za duljinu LED trake. Izmjeri opseg područja kojeg će osvjetljavati LED traka i onda potraži LED traku koja je najbliža tvojim mjerama. Ovisno o potrebama, odredi jačinu rasvjete. Ako trebaš LED traku da prvenstveno stvara osvjetljenje na nekoj umjetnini, onda vjerojatno ne treba biti vrla jaka rasvjeta. Za razliku od toga, osvjetljenje radne površine zahtjeva jaku svjetlost da prilikom rada bolje vidiš.

Jačina osvjetljenja ovisi o broju pojedinačnih lampica na vrpci. Na primjer, ako se odlučiš za 5 metara dugu traku, možeš birati između 150 do 300 LED dioda. Naravno, traka s 300 LED dioda će jače svijetliti i biti pogodnija za radnu ploču, a traka sa 150 LED dioda će emitirati prigušeno ambijentalno svjetlo i biti će primjerenija za stvaranje dekorativne rasvjete.

Ovisno o potrebama, odredi vrstu svjetlosti, koju će tvoja LED traka odašiljati. Oznaka RGB znači crvena, zelena i plava svjetla (RGB = red, green i blue, hrv: crvena, zelena, plava). Tu su i one trake sa samo bijelim svjetlom, gdje možeš birati između toplog i hladnog svjetla. Za uporabu u hortikulturi možeš naći LED trake s UV svjetlom, koje će se pobrinuti za dobar rast tvojih biljaka.

Ako kupuješ LED traku za vanjsku upotrebu, odaberi onu koja ima zaštitu od vode, kako je kiša ne bi oštetila. Isto vrijedi i za LED trake koje će se koristiti iznad umivaonika.

Dodatne značajke koje nude neke LED trake su mijenjanje raznih boja osvjetljenja (RGB trake) – neke čak imaju automatsko mijenjanje boja, mogućnost izabiranja intenziteta svjetla, daljinski upravljač i baterije tamo gdje uključivanje u struju nije moguće. Kod nekih LED traka postoji i mogućnost rada na senzor pokreta.

O svemu tome odluči prije kupovine, a zatim provjeri ponudu na Jeftinije.hr kako bi bio siguran da imaš najbolje LED trake po najboljoj cijeni.

Prikaži više
880 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe