Stolne lampe

(48 proizvoda)

Vjerojatno te neće iznenaditi činjenica kako stolne lampe svoju praktičnu primjenu pronađu u svim dijelovima interijera. Međutim, razlike koje utječu na prikladnost postavljanja stolnih lampi mogu se vidjeti u vrstama žarulja koje daju različit intenzitet i kromatičnost (boju) svjetlosti, kao i u mnoštvu različitih dodataka i modernih funkcija.

Njihova fleksibilnost ne poznaje granice. Čak ni jeftina stolna lampa ne smije nedostajati ni na jednom radnom stolu. U tvojoj dnevnoj sobi ukrasna stolna lampa savršeno će pristajati na stoliću za kavu kao element dizajna. A ni tvoj noćni ormarić ne smije biti uskraćen za raskošnu spavaću stolnu lampu za čitanje omiljenih knjiga prije spavanja.

Ipak, biraj mudro jer je opcija zaista mnogo, a nisu sve stolne lampe jednake po svim svojstvima.

 

 

1. Vrste i funkcije stolnih lampi

 

Lava lampa

Ako tražiš savršenu stolnu lampu za dnevnu sobu za stvaranje opuštajuće atmosfere, nabavi lava lampu. Nikada ne izlazi iz mode i njezina čarobno očaravajuća predstava nikada ti neće dosaditi.

Preporučujemo:

 

Pogledaj lava lampe ->

 


 

LED stolna lampa

Za ljubitelje ekologije i ekonomičnosti LED stolne lampe su jasan izbor. Stolne lampe opremljene LED žaruljama troše do 90% manje od klasičnih žarulja. Osim toga, imaju nekoliko puta duži radni vijek. No, emitiraju prilično oštro plavo svjetlo, zbog čega se obično ne postavljaju u spavaće sobe.

 

Pogledaj led lampe ->

 


 

Dječja lampa

Naravno, na tržištu se moraju naći i dječje stolne lampe od kojih treba očekivati dovoljno jaku rasvjetu da dijete ne ošteti oči. Sjenilo je najčešće otisnuto s likovima iz bajki ili direktno izrađeno u obliku životinja i sl. Uz malo sreće naići ćeš na omiljeni motiv tvojeg djeteta koji će mu sigurno izmamiti osmijeh na lice i potaknuti maštu.

 

Pogledaj dječje lampe ->

 


 

Solarna lampa

Prošlo je nekoliko godina otkako su se na tržištu pojavile stolne lampe opremljene sićušnim solarnim panelima. Ne možeš pogriješiti sa solarnom stolnom lampom, sve dok potrebna količina sunčeve svjetlosti ima pristup određenom interijeru. U pretamnim prostorijama ove lampe mogu imati problema jer se tijekom dana nemaju vremena dovoljno napuniti.

 

Pogledaj solarne lampe ->

 



Stolna lampa s mogućnošću prigušivanja

Prednost stolnih lampi s regulatorom je što ih možeš koristiti i za rad i za čitanje ili opuštanje. Čak ni ustajanje usred noći ne mora biti frustrirajuće pretjerano jakim svjetlom kada ti treba samo malo osvjetljenja. To možeš lako postići tako da smanjiš intenzitet svjetla kako bi ga bilo dovoljno koliko ti je u datom trenutku potrebno. LED stolne lampe s mogućnošću prigušivanja su, primjerice, popularna opcija.

 

Pogledaj prigušive lampe ->

 


 

Stolna lampa sa USB-om

Stolne lampe s USB A priključkom koji služi kao punjač idealne su za postavljanje na noćni ormarić. Zahvaljujući ovoj praktičnoj spravici, nema potrebe da na stolu imate produžni kabel u slučaju da ti nedostaje utičnica u zidu blizu kreveta.

 

Pogledaj USB lampe ->

 



Uredska lampa

Ono što trebaš zahtijevati od uredske svjetiljke je sposobnost ravnomjerne raspodjele svjetla po cijeloj površini stola. Idealna stolna lampa za radni stol trebala bi imati najmanje 300 lumena, što će osigurati dovoljno svjetla za rad.

 

Pogledaj uredske lampe ->

 


 

Stolna lampa s povećalom

Stolna lampa s povećalom vrlo je prikladna za pisanje, čitanje i fini rad. Zahvaljujući njoj ćeš doslovno sve imati pod mikroskopom.

 

Pogledaj lampe s povećalom ->

 


 


Lampa na dodir

Stolne svjetiljke s kontrolama na dodir također dobivaju na popularnosti, omogućujući ti da pališ i gasiš svjetlo dodirom ili čak upravljaš regulatorom svjetla i drugim funkcijama svjetiljke.

 

Pogledaj lampe na dodir ->

 


 

Pametna lampa

Ako jednostavno želiš najbolje i voliš praktične funkcije, pametna stolna lampa bit će prava stvar za tebe. Vrlo često ćeš ih naći potpuno opremljene regulatorom svjetlosti, upravljanjem na dodir, USB priključkom, Bluetooth zvučnikom, glasovnom kontrolom ili mjeračem vremena. Također možeš uživati u kompatibilnosti sa svojim pametnim telefonom putem mobilnih aplikacija kao što su Apple Homekit ili Samsung SmartThings, Google Assistant, itd.

 

Pogledaj smart lampe ->

 


 

Bežična lampa

Nema utičnice na vidiku? Odbaci produžne kabele i nabavi bežičnu stolnu svjetiljku. Možeš birati između punjivih modela i stolnih lampi na baterije. U prvom slučaju obrati pozornost na kapacitet baterije. Međutim, proizvođači obično navode koliko stolna lampa može trajati s jednim punjenjem.

 

Pogledaj bežićne lampe ->

 


 

Lampa sa kopčom

Ako ti treba lampa za spavaću sobu, razmisli hoćeš li je koristiti i za čitanje. Ako je tako, možeš koristiti stolnu lampu sa kopčom, koju možeš pričvrstiti na uzglavlje ili stranicu kreveta po potrebi.

 

Pogledaj lampe s kopčom ->

 

 

2. Dizajnerske stolne lampe

 

Za koji god interijer, ponuda na tržištu trebala bi ti biti naklonjena. Očekuju te različiti stilovi, od klasičnih retro do modernih netipičnih. Najtraženije su:

  • Retro stolne lampe
  • Provansalske stolne lampe
  • Moderne stolne lampe
  • Industrijske stolne lampe

 

 

3. Stolne lampe u bojama

 

Najbitnija ti je boja? I s ove točke gledišta nema ograničenja. 

Najčešće se biraju:

 


4. Stolne lampe od klasičnih materijala

 

Od svih mogućih dizajna, vječni materijali su najpopularniji. Ne možeš pogriješiti sa stolnim lampama od drveta ili staklenim stolnim lampama koje su skuplje, ali će te nagraditi nezamjenjivim ugođajem.

 

5. Svjetlina i potrošnja

 

Koliko određena stolna lampa može svijetliti označava se u lumenima (lm). Potrošnja je izražena u vatima (W). Međutim, ove dvije vrijednosti nisu potpuno proporcionalne između pojedinih stolnih svjetiljki. Dvije žarulje iste potrošnje mogu imati različitu jačinu osvjetljenja ovisno o vrsti žarulje.

Stoga je preporučljivo birati u prvom redu prema potrebnoj jačini osvjetljenja pa tek onda gledati potrošnju. Za osvjetljavanje radnog prostora svjetiljka treba imati 300 do 500 lumena.

 

U našem vodiču Kako odabrati stolnu lampu, osvijetlit ćemo sve ostale važne parametre.

Prikaži više
48 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe