Svijećnjaci

Ako uživaš u prigušenom svjetlu svijeća i često ih pališ, ali ne želiš tragove voska po stanu, onda kupi dobar i pouzdan svijećnjak, koji će s ponosom držati tvoje svijeće i štiti svoj namještaj od njihovog vrućeg voska.

Kvalitetan svijećnjak mora imati dvije glavne značajke: stabilnost i otpornost na vatru. Oni mogu biti napravljeni od različitih materijala i oblika, ali ova dva uvjeta moraju biti zadovoljeni, inače posljedice mogu biti vrlo opasne. Dok svjetlo svijeće dočarava romantiku i stvara poseban ugođaj, a mirisne svijeće imaju aromaterapijske vrijednosti, nikada nemoj zaboraviti da je to još uvijek otvorena vatra, koja mora biti adekvatno zaštićena, jer bi se u protivnom mogla dogoditi nesreća s teškim posljedicama - tako da sa svijećama postupaj odgovorno.

Za proizvodnju svijećnjaka koriste se različiti materijali. Najčešći su to metal, staklo i keramika, budući da nisu zapaljivi. Također mogu biti izrađeni od drva, koji mora biti tretiran i obrađen tako da je nezapaljiv. Oblici svijećnjaka variraju sve od tradicionalnih do modernih, od jednostavnih do kompleksnih, a osnovni uvjet je stabilnost.

Svijećnjak može i bez upaljene svijeće postići dekorativni efekt u prostoriji. Neki svijećnjaci su prava umjetnička djela, dok su drugi jednostavni i minimalistički i služe samo kao držač za svijeće. U svakom slučaju, prije nego što se odlučiš na kupnju bilo kojeg svijećnjaka, prvo uzmi u obzir kako će izgledati u prostoru. Osim toga, uzmi u obzir svrhu svijećnjaka. Ako ti je potreban za samo određenu svrhu (na primjer, neki vjerski obredi), onda mora po obliku biti u skladu s tradicijom. Ako je svijećnjak samo ukras u domu, onda možeš pustiti mašti na volju.

Uz izgled i namjenu, pripazi na veličinu svijećnjaka, ali i svijeće koju će držati. Za male svijeće će biti dosta plitka staklena čaša, a za velike svijeće, naravno, trebaš nešto potpuno drugo. Prilikom odabira malog svijećnjaka imaš puno više slobode, jer ga uvijek možeš jednostavno spremiti u ormar kada ga ne koristiš i onda neće kvariti izgled tvog doma. Veliki svijećnjak moraš shvatiti kao ukras u prostoru i s obzirom na to odabrati pravi.

Jeftinije.hr ti nudi širok izbor tih i drugih svijećnjaka, štoviše, možeš čak i usporediti cijene različitih trgovina. Ne ustručavaj se prije kupnje svijećnjaka za najbolju ponudu pogledati na Jeftinije.hr.

više
305 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2023 sMind d.o.o., dio Heureka grupe