Umjetne biljke

(611 proizvod)

Ako nemaš sreće s uzgojem biljaka, a želiš nešto zeleno u kući, razmislite o kupnji umjetnih biljaka. Neke su tako dobro napravljene i tako realne na prvi pogled da većina ljudi uopće ne primjećuju da nisu prave.

Umjetne biljke su pogodne za upotrebu u uredima, javnim mjestima, kućanstvima gdje ima alergičara, na terasama i vrtovima, i svugdje gdje prave biljke ne mogu rasti, pa će oživiti cijeli prostor. Čak i ako putuješ puno i nemaš nikoga tko bi za vrijeme tvoje odsutnosti mogao zalijevati biljke, umjetne biljke su dobro rješenje za tebe. Mnoge tvrtke za organiziranje zabava također koriste umjetne biljke za ukrašavanje različitih prostora, jer prave biljke ne bi podnijele toliko premještanja.

Povijest proizvodnje i korištenja umjetnih biljaka je vjerojatno duža nego što misliš. Počela je još u sudnicama drevnog Egipta, Kine i mnogim drugim kultura davno prije našeg vremena. Čak i tada, za proizvodnju umjetnih biljaka koristili su se različiti materijali. Izrađivane su od ptičjeg perje, tkanine, gline, školjaka i još mnogo toga.

Današnje umjetne biljke koje su dostupne na tržištu su obično izrađene od poliestera, najlona, plastike i svile. Tu su česte i papir, staklo, glina, pa čak ima i onih koje su izrađene od sapuna. Za realan izgled brinu se različite tehnike izrade. Neke se lijevaju u kalupe, druge su izrađene ručno, a treće su kombinacija nekoliko različitih postupaka i materijala.

One izrađene ručno su obično skuplje jer je proizvodni proces duži i složeniji. No nije nužno da su tvornički izrađene umjetne biljke išta manje realne od onih ručne izrade. To sve ovisi o kvaliteti kalupa i postupka izrade. Mnogi će i dalje radije odabrati prirodne materijale poput svile i papira, koji imaju dugu tradiciju. Uz malo vještine s origami tehnikom svatko može sam sebi napraviti papirnato cvijeće.

Prirodne biljke uistinu mogu zamijeniti samo vrlo kvalitetne i što realnije izrađene umjetne biljke. Ponuda na Jeftinije.hr je vrlo raznolika. Usporedi cijene različitih trgovina na jednom mjestu i osiguraj sebi najbolju kupovinu.

Prikaži više
611 proizvod
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe