Potraži među prikazanim proizvodima

Grobni vijenci i aranžmani

(11 proizvoda)

U trenutku kada izgubimo nekog bližnjeg ili onog koga smo voljeli, izuzetno je važno da stojimo zajedno. U tim danima neopisive tuge, misli nam bježe i bivaju zamagljene. Kada želiš dostojno se oprostiti od voljene osobe, već dugo se u te svrhe koriste grobni vijenci i aranžmani, sa kojima se izražava sjećanje, poštovanje i zahvalnost. Kao što je spomenuto, misli su tada svuda, pa za cvijeće i ostale dodatke obično nema vremena, volje ni snage. Da se energija ne bi nepotrebno gubila na šetanje po raznim trgovačkim centrima i cvjećarnama, na portalu Jeftinije.hr smo ti pripremili grobnih vijenaca i aranžmana, gdje sa samo nekoliko klikova možeš izabrati odgovarajući, pogodan i pravovremen oproštaj.

U kategoriju spadaju grobni vijenci i aranžmani, koji su napravljeni i oblikovani tako da je u sredini rupa u koju se stavlja spužva. Cvijeće i bogato zelenilo je u tom slučaju gušće, jer na taj način pravi oblik kruga. Druga vrsta uključuje vijence, odnosno takozvane aranžmane na stalku, koji se pravi kružnog oblika. ovdje je također cvijeće zabodeno u spužvu, a ova vrsta vijenaca može biti u raznim oblicima: od klasičnih okruglih, polu izduženih i izduženih oboda. Možeš birati među mirnijim ili šarenijim vijencima.

Druga vrsta ili oblik vijenca su oni prilagođeni rešetkama. Tako imenovani vijenci su napravljeni tako što se u njihovoj sredini postavlja urna, a obično su napravljeni od plemenitog cvijeća i blago su izdignuti i bogati zelenilom. Pored vijenaca, možeš birati i aranžmane za sahrane, klasične, jednostavne oblike ili možeš izabrati visoke aranžmane, niske jastuke, aranžmane u obliku srca, vijenca, križa i drugo. Moderni su sve raznovrsniji, odstupaju od klasičnih i tradicionalnih oblika, boja i nijansi. Tu su i aranžmani, odnosno buketi za sahrane koji su namijenjeni za polaganje na tlo.

Pri izboru grobnih vijenaca i aranžmana treba uzeti u obzir način i vrstu sahrane, vrstu aranžmana, odnosno buketa, želje, preference i prilagođavanje ožalošćenima. Da te trenutke izraziš snažno, za pamćenje i vječnu zahvalnost cvijećem.

Prikaži više
11 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe