Potraži među prikazanim proizvodima

Dekoracije za ribnjake

(50 proizvoda)

Osim umirujućeg utjecaja, koji ima šum vode u vrtu, jedan od glavnih razloga za postavljanje ribnjaka u vrtu je njegova dekorativna funkciju. Za to su u velikoj mjeri zaslužne biljke u i oko ribnjaka i njegovi stanovnici. Međutim, da bi taj učinak bio još izraženiji, na tržištu imaš dostupne neke ukrasne elemente.

Najbolji učinak ima naravno fontana. Možeš birati između fontane, koja služi kao ukrasni komadi ili možeš odabrati fontanu, koja sama stvara učinak padanja vode. U ovu vrstu ukrasa za ribnjake spadaju različiti slapovi. Prilikom kupnje fontane, potrebno je obratiti pažnju na njen sastav. Za fontanu nije dovoljno da bude samo uređaj koji će dovoditi vodu na poseban način, već bi bilo dobro odabrati fontanu koja će imati ugrađen filter. To će zapravo sprječavati da se fontana začepi s muljem ili drugim česticama otpada koje bi voda mogla dovesti u sustav.

Izgled ribnjak također možemo poboljšati s raznim ukrasnim figurama. Možeš birati između figura raznih oblika i izrađenih od različitih materijala, i zapravo, kod ovog dekorativnog elementa možeš pustiti mašti na volju. Međutim, za najbolji estetski efekt najprije odluči o mjestu i veličini figure koju želite dodati ribnjaku. Ako će dekorativna figura stajati u ribnjaku, pri izboru materijala potrebno je uzeti u obzir, da neće biti nikakvih problema kasnije zbog mogućih nečistoća koje bi mogla figura unijeti u ribnjak. Također figura mora biti izrađena od materijala otpornog na vodu. Također bi trebala popunjavati stilski izgled ribnjaka, da konačni rezultat ne bi bio estetski upravo suprotan.

Da bi u noćnim satima stvorio posebnu atmosferu i istaknuo uređenje prostora koristiš pametno postavljena svjetla. Ribnjaci ovdje nisu iznimka. Podvodna svjetla također mogu dočarati predivnu atmosferu, dok u večernjim satima sjediš uz ribnjak i gledaš svoje stanovnike. Uz pomno osmišljen raspored podvodnih lampi možeš istaknuti određene dijelove svog ribnjaka, a svjetlo koje će svijetliti kroz vodu, stvarat će zanimljive uzorke u okolici ribnjaka. Za to su ti dostupne razne podvodne svjetiljke s različitim bojama spektra svjetlosti koje moraš pažljivo odabrati da ne ometaju rast podvodnih biljaka i životinja, nego da ih samo lijepo istaknu.

Prije kupnje dekoracije za ribnjake pogledaj ponude različitih trgovina na Jeftinije.hr i izaberi najbolje za sebe i svoj ribnjak.

Prikaži više
50 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe