Krampovi

Kada proljetno sunce obasja zemlju, prestaje tromjesečni zimski san i vrijeme je da se priroda probudi. Vrijeme kada oblačimo čizme, uzimamo kantu, zasukavamo rukave i krampovima i drugim vrtnim alatom počinjemo s vrtlarstvom ili poslovima oko kuće. Već su naši preci u dalekoj povijesti koristili lopate i krampove, zato da bi na poljima trošili što manje snage i provodili što manje vremena. Sve do danas uloga krampa se nije promijenila, što znači da u vrtu i podrumima i dalje ostaje mjesto za njega.

Kramp se koristi za kopanje tvrđe ili mekše zemlje . Sastoji se šiljka i oštrice, a općenito se razlikuju samo po veličini i težini. Materijal od kojeg je izrađen je drvo koje je lakirano, a ne kliže, na koje je pričvršćen metalni šiljak s oštricom.

Rad sa krampom postaje lakši i brži, tako da je za poslove na njivi ili u vrtu (gotovo) nezamjenjiv alat. Nabavi novi i kvalitetan kramp, kako ti poslovi na proljeće ne bi bili previše teški i zamorni. Pri tome pripazi na težinu i veličinu, jer u slučaju da je kramp previše težak i / ili prevelik, sam rad postaje teži i stoga sporiji. Čak i ne klizajući materijal koji ugodno leži u rukama je važan kriterij za izbor jer nekvalitetna i tvrda površina drške može uzrokovati žuljeve i dodatne neugodnosti.

Na Jeftinije.hr provjerit što nude brojne i raznolike trgovine i proizvođači. Usporedi veličinu, težinu i materijale te pronađi kramp koji je najprikladniji za tebe. Na jednom mjestu možeš pronaći i usporediti proizvode različitih brandova i modela. Osim krampova, provjeri i ponudu drugog vrtnog alata i pronađi alat najbolje kvalitete po najnižoj cijeni.

više
Savjeti 0
Cijena
MIN MAX

Pretraži po brandu

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.