Motike

Kada kažemo motika, definitivno pomislimo na temeljni alat koji je poljoprivrednicima potreban za kopanje, prozračivanje površine zemlje, kao i za vrijeme sadnje i iskopavanja povrća. U vrtovima, na njivama i poljima možeš koristiti motiku kada ručno okopavaš biljke, dok u slučaju pluga, s njim prvo kopamo i zemlju, a onda koristimo motiku. S njom dovršavamo posao tako da prekopavamo ono što sa plugom ili motokultivatorom nismo uspjeli.

Čak i ako nemaš polja, njive ili svoju vlastitu poljoprivredu, motika svakako je potrebno za uređivanje vrta. Pogotovo u vrijeme kada vrt prekrije nepotrebno raslinje ili izgled travnjaka kvari naporan korov. Vrtna motika, u takvim slučajevima, uz tvoju pomoć posao obavlja kvalitetno, učinkovito i brzo, ali da bi to stvarno bilo tako, moraš odabrati odgovarajuću motiku.

Hrvatske trgovine na svojim policama nude više od tri stotine različitih vrsta motika, od kojih svaka može varirati ovisno o materijalu: drške ili ručke mogu biti u potpunosti od drveta ili metala, ali i materijali izrade se također mogu kombinirati, na primjer, donji dio od metala, a drška izrađena od drveta i prilagođena tvojim rukama tako da ne klizi prilikom korištenja.

Dakle, odaberi motiku prvenstveno s obzirom za što ćeš je koristi, kakvog oblika treba biti i onu koja će za tvoj rad biti najprimjerenija. Razlika između motika postoji i s obzirom da li ćeš je koristiti za rad u polju, vinogradu ili vrtu, kao i s obzirom na način rada (kopanje, okopavanje ili plijevljenje), pri čemu je važno da je uvijek prilagođena vrsti tla. Veličina i težina motike mora biti prilagođena snazi njenog korisnika.

više
Savjeti 0
33 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.