Ostali vrtni alat

Da bi rad u vrtu, u polju ili na njivi bio jednostavan i zabavno, a ne toliko težak i dosadan, preporučljivo je osigurati odgovarajuća pomagala i alate koji će ti tako frustrirajuće zadatke pretvoriti u zadovoljstvo. Možeš odabrati razni vrtni alat, od lopatice s kojom možeš okopavati, koristiš pri sadnji ili sa lopaticama pravog oblika, veličine i težine možeš u rad uključiti i svoju djecu. Na izbor imaš lopatice sa drvenom ili metalnom ručkom, a također pri kupovini razmotri svrhu i namjenu njihovog korištenja.

Za prozračivanje zemlje zasigurno je najbolji prozračivač, možeš birati među onima za profesionalnu i svakodnevnu upotrebu. Kada biraš između nekoliko vrsta prozračivača, obrati pažnju na kvalitetu materijala (na primjer, da li je metalni vrh dovoljno čvrst), koliko mu je vrijeme mirovanja (ako je duže, time se smanjuju troškovi, a istodobno štedi vrijeme), kakva je zaštita od pucanja u slučajevima intenzivnije upotrebe i slično. Važan kriterij za odabir odgovarajućeg prozračivača je optimalno prozračivanje i miješanje tla. Prozračivač zemlje inače može spadati i pod oruđe za cvijeće, ako ima zvjezdaste oštrice, s kojima razbija komade zemlje i reže korov.

Na našim stranicama možeš između ostalog vrtnog alata pronaći i usporedi niz različitih kultivatora ili nekih drugih sjetvospremača, s kojima postižeš bolju iskoristivost hranjivih tvari te poravnavaš i pravilno pripremaš tlo za sjetvu. Nakon toga možeš nastaviti s sadnjom, provjeri da li trebaš klin za sadnju koji će ti pomoći u čišćenju korijenja drveća i grmlja. Za prozračivanje i miješanje tla možeš koristiti grablje te s njima lakše možeš odstranjivati korov.

Ako u tvom vrtu raste voće ili se možeš pohvališ vlastitim voćnjakom, sigurno ti posao može olakšati neki drugi vrtni alat, kao na primjer berač voća, s kojim je branje zrelih plodova brže i lakše. Sa beračem voća, zrelo voće lako bereš i sa veće udaljenosti, a odabireš onaj berač koji je prilagođen tvojoj visini na način da bude veličine kao metla. S obzirom da bez ovog vrtnog alata berba ide puno teže, proizvođači danas izrađuju berače od različitih materijala, oblika, vrsta i prilagođavaju ih različitim načinima korištenja.

više

Ne propusti

Savjeti kod kupovine

Odabir savršenog poklona više nije nemoguća misija

Blagdanski ukrašen stol, zabave u prosincu, druženja s prijateljima, obitelji i suradnicima…Sve ...

5 savjeta za održavanje vrtnog alata za lijep i uredan vrt

Ako je tvoj vrt u susjedstvu poznat po svom prekrasnom zelenilu, vjerojatno znaš da se brzo približava ...

Vrste ručnog alata

Za svaki zadatak je najpotrebniji pravilan alat koji korisniku osigurava sigurnost i olakšava mu težak ...

Prikaži sve savjete za kupovinu
366 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2022 sMind d.o.o., dio Heureka grupe