Dlijeta i šiljci

Dlijeta i šiljci su neophodan alat i oprema za renoviranje stana kada moramo razbiti ili izdubiti različite materijale. Osim u slikarstvu i kiparstvu, dlijeto i šiljak koristimo za svakodnevne poslove kod kuće i u vrtu.

Prilikom odabira dlijeta i šiljka razmišljaj prvenstveno o namjeni. Dlijeta se obično klasificiraju prema materijalu za koji se koristi. Jedan od najčešćih je za obradu drveta. To uključuje tesarske, stolarske i dlijeta za rezbarenje, sa specifičnim ručkama, koje su obično ergonomski dizajnirane. Važno je da oštrica dlijeta bude fino izbrušena i polirana, preporuča se kut od 25 stupnjeva. Također dobro razmisli da li je za tvoj posao bolje ravno, kutnu, zakrivljeno, žličasto ili neko posebno dlijeto. Saznajte više o različitim veličinama za rezbarenje rupa, krugova i krivulja.

Međutim, ako si tek započeo proces učenja oblikovanja kamena, za tebe će svakako biti primjerenije tzv. kamenoklesarsko dlijeto. S njim se rade za precizno uređeni oblici nadgrobnih spomenika, te razne figure i suveniri od kamena.

Dlijeto ili šiljak lako možeš naći na našoj internet stranici jeftinije.hr, gdje smo pripremili najveću ponudu i usporedbu velikog broj proizvođača i trgovina alata, između ostalog i dlijeta i šiljaka. Usporedi njihove veličine, namjene i vrstu primjene, kao i oblik, debljinu i način primjene. Naime, moderno tržište je jako veliko te se nude ručna, kao i sve popularnija električna dlijeta. Ona su idealna za kućnu upotrebu pa za njima posežu stručnjaci za izradu i rezbarenje proizvoda od drva ili linoleuma. Za precizna dovršavanje radova učinkovito pomaže vrh, koji omogućava fino oblikovanje i obilježavanje.

više
Savjeti 0
336 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.