Tokarilice

Tokarilice, kao što im samo ima kaže, su uređaji za struganje i praktično su nezamjenljivi. To je jedan od najstarijih radnih alata i koristi se u mnogim područjima, od strojarstva, pa sve do stolarije. Obično se tokarilice sastoje od nekoliko dijelova, naime: krevet, kutija za pohranu, zupčanik, ram, linete i sanki za podršku. Dalje tokarilice se dijele na više vrsta, koji se koriste za različite namjene, odnosno: univerzalna, kopirna, karusel i revolverska tokarilica. Prije nego što se odlučiš za kupovinu, dobro razmisli, kakva ti je potrebna, odnosno koji tip je za tebe najpogodniji. Možemo ti pomoći sa jednom vrstom razgraničenja, odnosno široka tržišna ponuda danas se dijeli na kopirne, automatske kao i numerički upravljane tokarilice.

U zavisnosti od vrste i namjene tvoje buduće tokarilice, izaberi određenu i obrati pažnju na to da bude kompaktna i svestrana. Najnaprednije su one označeni najvišim ocjenama standarda, kvalitete i naprednosti, koje posjeduju digitalni prikaz obrade, imaju mogućnost okretanja u oba smjera, njihov prijenos okretaja se postiže preko pojasa normalne kvalitete, a glavno vreteno je kaljeno, brušeno i dodani su mu precizni ležajevi. Ako želiš snažnuz i dugotrajnu tokarilicu prati oznaku konusa i otvorom na kalemu, pa uzdužnim kretanjem, oblikom i sastavom zupčanika, fokusiraj se na mogućnost prebacivanja smjera uvlačenja, pa na vodilice, koje bi trebale biti točne, da se precizno nastavljaju. Prednost predstavlja i priložena baza, koja spada u kategoriju dodatne, odnosno opreme koja se prodaje posebno.

Među parametrima koji olakšavaju izbor najboljih i najpogodnijih tokarilica su: konstantna ili promjenljiva brzina okretaja, pa spomenuta digitalna mogućnost (prikaz dubine bušenja), zatezno vreteno za obavljanje najsigurnijih poslova, razmak između vrhova, sve dimenzije, promjer i širina dijela za struganje, naravno i sama snaga, izdržljivost i metrični navoji.

više
Cijena
MIN MAX

Snaga (W)

MIN MAX

Maks. širina tokarenja (mm)

MIN MAX

Maks. promjer tokarenja (mm)

MIN MAX

Napajanje na

Savjeti kod kupovine

Odabir savršenog poklona više nije nemoguća misija

Blagdanski ukrašen stol, zabave u prosincu, druženja s prijateljima, obitelji i suradnicima…Sve ...

Prikaži sve savjete za kupovinu
10 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2022 sMind d.o.o., dio Heureka grupe