Ubodne pile

(317 proizvoda)

U današnje vrijeme broj i vrsta pila je izuzetno veliki. Zbog toga je potrebno znati koja pila se koristi za određene, specifične stvari ili materijale. Obično svako ima ovaj uređaj – bez obzira da li je manji ili veći majstor ili majstorica, sa njime upotpunjuje zbirku alata. Neophodan je dio svake stolarske radionice, u kojoj nastaju razna umjetnička djela u obliku namještaja, svakako nalazi mjesto i ubodna pila.

Prije nego što za sebe odabereš savršenu pilu, pogledaj koliko ima sposoban i jak motor, jer na taj način osigurava brzo i efikasno rezanje raznih, mekanijih, tvrđih, manje i/ili više snažnih površina, odnosno objekta i stvari. Da bi upotreba bila jednostavna, neke trgovine za svoje pile nude jednoručni sistem zamjene noževa, bez upotrebe dodatnog alata. Mnogi poznati brandovi prate standard najvišeg kvaliteta i najmodernije tehnologije, u svoju ponudu, pored ostalog, uvrštavaju i višestupanjski kružni rad. Sa ovom funkcijom osiguravaš rezanje svih površina, od glatkih, sve do najagresivnijih.

Za stabilno pilanje, rezanje i oblikovanje je dobro izabrati ubodne pile, koje imaju robusnu čeličnu bazu, dok pogodnost, praktičnost i udobno rukovanje osigurava puhač za čistu liniju reza, kotačići za mogućnost prilagođavanja brzine, kao i višesmjerni prekidači za zaustavljanje, koji omogućavaju točniju dužinu rezova. Među proizvođačima ubodnih pila usporedi i dodatnu opremu, koja dolazi besplatno uz osnovu opremu. Tako npr. mogu dolaziti dodaci za zaštitu od piljevine, listovi za pilu za drvo i drugo.

Znači: prilikom kupovine ubodne pile je neophodno birati adekvatno i pažljivo, a pri tome se konzultiraj odnosno pregledaj portal Jeftinije.hr, gdje je ponuda zaista velika. Lako ćeš iz svoje fotelje pronaći, što je pogodno i prije svega adekvatno za posao.

Prikaži više
317 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe