Oprema za vinske podrume i vinograde

Svakom vinaru i vinogradaru je za rad neophodna odgovarajuća oprema. Samo na taj način će sve potrebne poslove obavljati kvalitetno, brzo i jednostavnije nego inače. U opremu za vinske podrume spadaju sve glavne komponente i dodatna oprema, kao i manji dodaci koji zaokružuju cjelokupnu proizvodnju vina.

Oprema za vinske podrume, između ostalog, uključuje kadu sa poklopcem za lakše zatvaranje, prijenos i skladištenje, pa miješalica za vino, police za boce, grijač za bačvu, sisaljka za parafinsko ulje, namijenjena za isisavanje plutajućih neželjenih čestica, kao i razne posude za nalijevanje. Neki za lakše očitavanje mjernih jedinica koriste mjernu skalu, namijenjenu za domaću, kućnu upotrebu, kao i one za profesionalne vinare i vinogradare. Ako si u potrazi za savršenom opremom za vinske podrume, zbirku zaokruži sa kotlovima sa regulacijom, koji su idealan dodatak za punjenje boca. Posebno se preporučuju i korisni su oni sa automatskim zatvaranjem, jer su pogodni za prelazak s jedne boce na drugu. Ne zaboravi ni pipetu, sa kojom lako možeš uzimati uzorke, a kao šlag na tortu nakon punjenja boca vinari uglavnom posežu za etiketama, sa kojima označavaju i identificiraju svoje usjeve.

Oprema za vinske podrume u širokoj ponudi ima i neophodnu opremu za vinogradarstvo, pored gore navedenih dodataka, opreme i detalja, pa vinari mogu lako birati među raznim zatvaračima, otvaračima, filterima i slojevima, kao i perače pod pritiskom, fumigatore za lakše održavanje čistoće i higijene podrumskih prostorija, bačva, rezervoare, kanistre i demižone. Za dobro skladištenje i čuvanje među opremom za vinske podrume su i pampuri i poklopci za boce.

Znači da u opremi za vinske podrume prilikom biranja i kupovine imaš dosta posla. Spisak potrebne opreme je izuzetno dugačak, ali je jedan od važnih, a da ne bi zaboravio i one manje stvari, pregledaj usporednu kolekciju opreme za vinske podrume na našem internet portalu Jeftinije.hr. Tu ćeš sigurno pronaći nešto što će učiniti da tvoja proizvodnja vina bude dodatno obogaćena i oživljena.

više
Savjeti 0
158 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.