Zaštita sluha

Da li se često izlažeš radu gdje je izuzetno visok nivo buke? Ako je tvoj odgovor potvrdan, vjerojatno već znaš, da u svoju sigurnost i zaštitu moraš da uvrstiš i zaštitu sluha. Ukoliko je već imaš, provjeri da li je još uvijek dovoljno dobra i kvalitetna, a ukoliko je nemaš, brzo provjeri kakva ti je potrebna, da bi tvoj budući posao radio neometano, sigurno i bez straha od oštećenja sluha.

prije svega, kod zaštite sluha razmisli kakva ti je potrebna i kolika je buka na tvom poslu. Za glasno., ali ne pretjerano radno okruženje se preporučuju čepići za uši. Napravljeni su za višekratnu ili jednokratnu upotrebu, zato se pozabavi količinom koja ti je potrebna, kao i količinom koju u kompletima ili pojedinačno nude proizvođači. Za jednostavnu upotrebu i maksimalnu udobnost, prijatan osjećaj, lakše umetanje i uklanjanje, kao i dobru higijenu su čepovi za uši konusnog oblika. Sa jedne strane su zaobljeni, napravljeni uglavnom od poliuretanske pjene, koja omogućava veću prilagodljivost uhu. Pored svih navedenih kriterija provjeri i prosječnu redukciju buke.

Ukoliko je tvoje radno okruženje prilično bučno i čepovi za uši ti ne pružaju dovoljno smanjenje buke, onda je za tebe primjerenija zaštita u vidu naušnica ili slušalica za uši. Prve, dakle naušnice se peru, pa samim time su namijenjene za višekratnu upotrebu. Čepovi koji su međusobno povezani lukom koji smanjuje prijenos zvuka, a neki proizvođači dodaju još i traku oko vrata. I ovdje je potrebno provjeriti materijal i redukciju zvuka.

Pri najvećoj buci se izlažeš najvišim, najnižim i najjačim frekvencijama, pa je zbog toga potrebna i najbolja zaštita sluha. Ova vrsta zaštite sluha uključuje spomenute slušalice, čija je stopa redukcije najbolja i najkorisnija. Razmisli o prilagodljivosti, lakoći i obliku slušalica, a istovremeno provjeri i (ne)robusnu traku za glavu, pa mogućnost tapeciranja trake, koja dodatno štiti od deformacije, povećava udobnost i raspoređuje pritisak. Dodatnu prednost u zaštiti osiguravaju slušalice koje su prilagođene čišćenju, imaju mogućnost povećavanja visine, kao i mogućnost više satne ili cjelodnevne upotrebe.

više
Na popisu proizvoda klikom na Usporedi označi one proizvode koje želiš dodati u usporedbu. Za završetak klikni na zeleni gumb Usporedi odabrane proizvode.
47 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2022 sMind d.o.o., dio Heureka grupe