Zaštitna odjeća

U odgovarajućim poslovima u zatvorenom prostoru kuća ili stanova, kao i u njihovoj okolini, vrtu, polju, vinogradu, voćnjaku i drugim mjestima, prvo je potrebno pobrinuti se za svoju sigurnost i zaštitu. I zaista, kao što se kaže, nesreća nikada ne spava, i zato je potrebno prevariti je i obraniti se. Posebno opreza nikad nije dovoljno kada je u pitanju rad kojim možeš ugroziti svoje tijelo ili kožu. Da bi se izbjeglo ovo posljednje, neophodna je zaštitna odjeća.

U zaštitnu odjeću ubrajamo radna i zaštitna odijela, vidljive radne majice, kemijski otporna odijela, koja pružaju antistatičnost i nepromočivost. Također se koriste i odijela za jednokratnu upotrebu, pa se u tom slučaju raspitaj o odgovarajućoj količini. Za rad u šumi su adekvatna šumarska zaštitna odijela, a prilikom varenja se koriste dijelovi zaštitne odjeće za varenje. U slučajevima rada sa strujom i rada gdje je prisutna vatra, treba izabrati odjeću za električare ili vatrostalnu odjeću. U situacijama kada je radna temperatura izuzetno visoka, preporučuje se zaštita od topline i zračenja topline, a u suprotnom primjeru – pri izuzetno niskim temperaturama – je primjerena odjeća za hladnjače.

Prije nego što izabereš zaštitnu odjeću, obrati pažnju na namjenu i vrstu upotrebe koju treba uzeti u obzir, kojim funkcijama i zadacima se često baviš. Zatim izaberi najkvalitetnije materijale, koji će na pravi način pružiti adekvatnu, pogodnu i dovoljnu zaštitu. Također, veoma važnu ulogu igra i veličina zaštitne odjeće, jer mora da se prilagodi cijelom tijelu, da bi cijela površina bila dobro pokrivena i odgovarajuće zaštićena.

Zaštiti svoje zdravlje, jer samo to vodi dalje do kvaliteta i efikasnog rada. Da ispunjavanje zadataka ne bi sprečavale kemikalije, vatra, suviše visoka i niska temperatura i drugo. Pripazi na sve savjete i detalje prilikom korištenja zaštitne odjeće , i polako i pažljivo usporedi brojne proizvode. Samo na taj način možeš obavljati opasne i zahtjevne poslove nesmetano i bez straha.

više
Na popisu proizvoda klikom na Usporedi označi one proizvode koje želiš dodati u usporedbu. Za završetak klikni na zeleni gumb Usporedi odabrane proizvode.
900 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2022 sMind d.o.o., dio Heureka grupe