Boje

Da li je u tvom domu ponovo došlo vrijeme za farbanje soba? Voliš šarene i raznobojne domove ili preferiraš klasične bijele zidove koji optički uvećavaju pojedine dijelove kuće ili stana? U svakom slučaju, vjerojatno znaš da je farbanje jedan od najčešćih kućnih poslova za održavanje kuće lijepom i urednom. Zato razmisli i provjeri kakve farbe su ti potrebne za sljedeće farbanje prostorija ili za farbanje komada namještaja.

Prilikom farbanja primarno te vodi ukus, želje ili preferencija za boje, usklađenost i besprijekorna urednost tvoje kuće i njene okoline. Kao što je spomenuto sa njima možeš farbati zidove, odvajaš prostore i kuteve, a može lako sa malo drugačijom farbom preurediti stare ormare, police, regale ili ladice i podariti im novo ruho. Možeš prefarbati i druge površine i materijale. Zato prije svega među farbama provjeri, za što su i u koje svrhe se upotrebljavaju. Obrati pažnju i na činjenicu da se farbe za metal razlikuju od onih za drvo i zidove. Također, za vanjske prostore kao što su garaže, vrtne ograde i slično su neophodne dugotrajnije farbe, jer će biti izložene vremenskim i okolnim utjecajima.

Kada si izabrao vrstu i namjenu farbi, posveti pažnju i količini. Posljednje odredi precizno, posebno u slučaju biranja različitih nijansi, jer je za to potrebno miješanje nekoliko osnovnih boja. Potraži oznake za zaštitu protiv plijesni, kao i da li ima visoku moć prekrivanja. Kvalitetnije farbe prekrivaju sa manjim brojem slojeva, pa je zato potrebna manja količina. Prilikom kupovine farbi uzmi u obzir i njihovu propusnost, otpornost i njihovo prekrivanje mrlja, kao što su one od nikotina, vina, ulja, vodenih bojica i drugo.

Sa bojama se možeš igrati na tisuću i jedan način, zato svoju kreativnost pusti mašti na volju. Ali prije nego što se konačno uhvatiš farbanja, pretraži internet stranice Jeftinije.hr i za svoje elemente, komade namještaja i prostore izaberi najljepše boje i nijanse, koje će prostore i predmete osvježiti i podariti im novi izgled.

više

Ne propusti

Savjeti kod kupovine

Kupnja boja i lakova za drvo

Kažu da će boja i lakovi prostor učiniti ljepšim, ali to je istina samo ako se dobro oboji prostor. Kvalitetne ...

Prikaži sve savjete za kupovinu
84 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.