Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Brand

Razrjeđivači

(1 proizvod)

U svakoj radionici, kutiji ili ormariću sa alatom, dodacima za održavanje savršene kuće svoje mjesto zauzimaju i razrjeđivači. Posebno su preporučljivi kao dodatak otapanju i kemikalijama, kada se uhvatiš čišćenja i održavanja četki, alata, a od izuzetnog značaja su prilikom razrjeđivanja i razvodnjavanja boja.

U razrjeđivače, rastvarače i druge kemikalije za održavanje besprijekorne čistoće, koji se koriste za razrjeđivanje i postizanje željene viskoznosti, spada: aceton, koji prije svega koriste žene da bi sredile ili uklonile lak za nokte, dok u radionici imaju nešto drugačiju ulogu. Uglavnom se upotrebljavaju za prethodno spomenuto čišćenje alata, uklanjanje mrlja nakon farbanja i drugo. Inače u razrjeđivače ubrajamo i one za razblaživanje auto lakova, koji razrjeđuju auto lakove koji se suše na zraku, pa uljani razrjeđivač, koji se koristi za boje na bazi ulja, kao i ponovo za čišćenje alata. U razrjeđivače spadaju i: nitro razrjeđivači, sastavljen od organskih otapala, spada među izuzetno jake i agresivne razrjeđivače, također za razrjeđivanje farbi, lakova, ali ovog puta na nitro bazi. Posljednji su razrjeđivači, koji se koriste za razblaživanje boja, kao što su: starkolor, shopprimjer, agroprimjer i grundkolor. Među razrjeđivačima možeš birati između blagih, jakih i ekstra jakih razrjeđivača, anti nikotin, pirochem, kao i betondekor i razrjeđivač farbe za puteve. Ukoliko želiš zaštititi svoj bazen, čija je namjena kao što im i samo ime govori, potreban ti je razrjeđivač za boje za bazene.

Prilikom biranja pravog razrjeđivača, prvo trebaš pažljivo razmisliti, odabrati i ustanoviti njegovu namjenu. Ukoliko ti je potreban razrjeđivač za razrjeđivanje boja, uzmi u obzir kakvu vrstu boje koristiš. Izuzetno je važno obratiti pažnju na posljednji kriterij, jer u suprotnom, s pogrešnim razrjeđivačem ne možeš postići jednak, željeni učinak. Kada si ustanovio namjenu i vrstu razrjeđivača, pogledaj i oznake za količinu, način upotrebe i upozorenja – npr. mogućnost eksplozije, paljenja i drugo. Razrjeđivač spada među kemikalije, i zato je bitno da se dobro i efikasno osiguraj adekvatna sigurnost i zaštita.

Prikaži više
1 proizvod
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe