Ljepila

Ljepila su jedan od najstarijih pribora za povezivanje raznih stvari. Neophodni su u svakoj školskoj torbi i pernici, a također se nalaze u gotovo svakom radnom kabinetu, torbi ili radionici sa alatom. Zbog svoje raznovrsnosti ljepilo je praktično u svakom prostoru i za raznovrsne predmete. Možeš zalijepiti police, slomljene vaze, istrošene rubove i drugo. Izuzetno su od pomoći i kod drugih drvenih površina, pri postavljanju i lijepljenju pločica, građevinari ih koriste prilikom izgradnje ili izrade fasade, prilikom montaže ili u raznim drugim situacijama. U slučaju da ti je potrebno lijepljenje u kući, pogledaj, kakva vrsta lijepila ti je potrebna, da bi tvoji predmeti, prostori i komadi namještaja bili pravog oblika i u idealnom stanju za korištenje.

Prije nego što počneš precizno lijepiti sa jednom vrstom lijepila, kao što je spomenuto, provjeri za što je namijenjeno. U širem smislu moderno tržište alata i uređaja za kuću i vrt u svakodnevnoj upotrebi između ostalog koristi disperzivna ljepila za montažu, za lijepljenje furnira i vezivnih ploča, masivnih dijelova namještaja i širokih spojeva. Višenamjenskim ljepilom se dalje tope, tehnički ljepila za razne materijale, među koje spadaju drvo, iverica, keramika, guma, pleksiglas i drugo, pa možeš izabrati i po njihovom sastavu, tapetarske ljepila kao učvršćivač i prajmer.

Kada je namjena i vrsta lijepila u pitanju, njih treba dalje klasificirati po viskoznosti, pH vrijednosti, maksimalnom dozvoljenom vremenu držanja poklopca otvorenim, po funkcionalnosti, višestranosti, snazi, količini koja ti je potrebna, i količini koju za fiksnu cijenu nude proizvođači i trgovine.

Neka ljepilo bude tvoj zaštitni znak i izuzetno koristan pratilac, koji će stvari zalijepiti i popraviti, prije nego što se konačno istroše. Najbolji je ljepilo koje je snažno i jako, ali u tom slučaju treba obratiti posebnu pažnju na svoje zdravlje. Pripazi na oznake i upozorenja na ambalaži prilikom rada, posebno sa agresivnim ljepila i koristi zaštitne rukavice.

više
Savjeti 0
Proizvodi dodani za usporedbu (1)
Za usporedbu ti nedostaje još 1 proizvod.
Na popisu proizvoda klikom na Usporedi označi one proizvode koje želiš dodati u usporedbu. Za završetak klikni na zeleni gumb Usporedi odabrane proizvode.
36 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2019 sMind d.o.o.