Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Količina (ml)

MIN MAX

Poliuretanske pjene

(16 proizvoda)

Poliuretanske pjene su, pored ljepila neophodan element za spajanje različitih materijala. Koriste se za EPX i XPS ploče, za tvrde staklene vune, a vezuju se za keramički zid, beton, gips, OSB ploče, kao i za staklo ili drvo. Za najjednostavniju upotrebu se koristi pištolj, u koji stavljaš poliuretansku pjenu, i onda pištoljem nanosiš na različite površine.

Prije svega kod poliuretanske pjene obrati pažnju na njegovu vrstu, odnosno na njegovu namjenu. Znači da od materijala zavisi koju vrstu poliuretanske pjene ćeš koristiti. Dalje lako biraš podlogu na osnovu zvučne i toplinske izolacije, dobro prianja na razne građevinske materijale, kao što su npr.: beton, cigla, aluminij i metal, kao i materijali od polietilena. Poliuretanska pjena pruža veliku stabilnost, može se koristiti više puta i nanosi se u raznim situacijama radi osiguravanja različitih funkcija. Štoviše, prije kupovine poliuretanske pjene obrati pažnju na otpornost na vodu i starenje, kao i ostale tehničke karakteristike, među koje spada viskoznost, sušenje pod utjecajem vlažnosti zraka, osnovni sastav, težina poliuretanske pjene, pa najniža moguća radna temperatura, kao i temperatura čuvanja i skladištenja.

Ako se trenutno mučiš sa namještanjem izolacije i kada ti je potrebno dobro i stabilno pričvršćivanje, izaberi jednu od mnogobrojnih poliuretanskih pjena. One će ti pružiti jednostavno, a brzo, čisto i efikasno fiksiranje stiropora, kamene vune ili stirodura na drvo, ciglu ili beton. Ne žuri sa kupovinom, već odvoji vrijeme, pregledaj internet strane Jeftinije.hr i kod svakog proizvoda pažljivo pročitaj oznake, tehničke karakteristike i posjedovanje oznake najvišeg standarda kvaliteta. Neka ti uz našu pomoć pođe za rukom pronaći najbolju kombinaciju efikasnosti i cijene u izbranoj poliuretanskoj pjeni, pa da ti uz ljepilo postane novi vjerni pratilac, čak i kod najagresivnijih i najupornijih materijala i površina.

Prikaži više
16 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe