Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Cigle

(0 proizvoda)

Jesi li upravo u fazi gradnje nove kuće? Možda želiš postojeću kuću malo proširiti? Ako je barem jedan od odgovora da, definitivno za najbolje i najčvršće zidove trebaš najbolje i najkvalitetnije cigle. Na prvi pogled, čini se da je odluka o vrsti i količini cigli za izgradnju vrlo jednostavan, ali u stvarnosti to nije tako. U nastavku možeš pročitati na što moraš paziti prije nego što se zaista odlučiš i uputiš na blagajnu.

Kod cigli bitno je da su izrađene od najtrajnijih i najkvalitetnijih materijala, jer će u kući ili stanu obavljati jednu od glavnih uloga. Da bi gradnja doma bila dobro osmišljen i kvalitetna, prije početka kupovine razmisli o mjestu upotrebe cigli. Neke su napravljene za unutarnje i vanjske pregrade, a drugi su specifične za samo jednu ili drugu opciju. Nadalje, obrati pozornost na dimenzije i prilagodi ih veličini zida kojeg gradiš. Prednost se svakako daje onim ciglama čija težina je manja, te onima koje imaju bolju izolaciju. Prednosti manjih cigli predstavlja i manja potrošnja žbuke te njihova manja težina zbog koje je brža gradnja.

Široko tržište nudi bogatstvo različitih cigli, među kojima je i siporex, koji se uglavnom koristi za izgradnju nosivih zidova, te su pogodni za unutarnje i vanjske zidove. Oni su idealni za obnovu i dogradnju, kao i za zidanje potkrovlja. Oni se razlikuju prije svega po svojoj lakoći (mala težina), čime se smanjuje osnovicu opterećenja i spomenuto brže obavljanje zadatka. SIPOREX je preporučljiv zbog svoje visoke zaštite od požara, dok pruža veliku tlačnu čvrstoću. Međutim, i SIPOREX i preostale cigle treba prema veličini, debljini i gustoći prilagoditi visini željenog zida.

Cigle pored spomenute siporex uključuju i brojne druge. Između ostalog, na primjer:. modularne, pregradne blokove, akustične cigle, cigle kutnih elemenata, pune cigle i slično.

Prikaži više
0 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
Ne postoji proizvod koji odgovara izabranoj kombinaciji filtera. Pokušaj upotrijebiti drugačiju kombinaciju filtera ili zasebno koristi svaki filter.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe