Sobna vrata

(912 proizvoda)

Odabir odgovarajućih sobnih vrata za stan ili kuću nije tako jednostavan zadatak kao što se na prvi pogled čini. Na tržištu postoji ne samo veliki broj dizajnerskih završnih površina, već i građevinskih dizajna.

Želiš lakirana, furnirana, folirana ili laminirana sobna vrata? Svaka od varijanti ima svoje prednosti i nedostatke. Što se tiče kvalitete, najbolji su masivno drvo, ljepljeni laminat i iveral. Slijede lesonit i šperploča, a na samom kraju MDF ili ljepljeno drvo.

Jeftina sobna vrata s ispunom (panel vrata sa saćastom jezgrom) nisu dugotrajna kao kvalitetni modeli okvira od HDF profila ojačanih s dva okvira pomoću središnjih panela, koji također ne zahtijevaju nikakvo stavljanje okvira u slučaju glazirane verzije.

 

1.    Moderna sobna vrata za stanove, kuće i stambene zgrade

 

Ulaz

Unutarnja ulazna vrata jedan su od najopterećenijih dijelova kuće jer su izložena vremenskim nepogodama, a ponekad i grubom rukovanju. No, ni u slučaju stambenih vrata nije greška fokusirati se na trajnost i sigurnost.

 

Ulazna vrata

 

Kupaonice

Unutarnja kupaonska vrata zbog svoje površinske obrade moraju biti dovoljno otporna na promjene temperature i vlage. Ujedno bi trebala imati i ulogu ventilacije, odnosno spriječiti nakupljanje prekomjerne vlage koja uzrokuje plijesan.

 

Sigurnost

Protuprovalna vrata vrlo su otporna na oštećenja, padove i provale. Opremljena su naprednim sustavima zaključavanja i podijeljena u nekoliko klasa prema stupnju sigurnosti.

 

Sobna vrata sa okvirom

Osim sobnih vrata nedostaje ti i štok? Želiš li izbjeći situaciju da vrata ne odgovaraju? U tom slučaju nema ništa lakše od kupnje kompleta sobnih vrata sa štokom.

 

Dvokrilna

Vjerojatno te neće iznenaditi da uz jednokrilna sobna vrata možeš kupiti i dvokrilna sobna vrata koja su prikladna za velike prolaze, npr. kao vrata za blagovaonicu, garažna vrata ili vrata za zimski vrt.

 

Pogledaj dvokrilna vrata

 

 

Klizna vrata

Za razliku od klasičnih krilnih vrata, sobna klizna vrata mogu značajno uštedjeti prostor. Ovdje će odlučujući izbor biti rješenje ili vodilice ili kućišta za zid, koji će osigurati mnogo bolju ukupnu izolaciju.

 

Pogledaj klizna vrata

 

 

Sklopiva

Sklopiva sobna vrata protežu se u prostor samo jedne prostorije, ali sužavaju prolaz okvira vrata. Idealna su, primjerice, za manje prostorije, kupaonice i wc-e.

 

Sobna zvučno izolirana vrata

Zvučno-izolacijska sobna vrata imaju zadatak izolirati buku, s uspjehom od nekoliko desetaka decibela (dB). Mogu se koristiti npr. kao vrata za stan, u glazbenom studiju ili kao vrata za spavaću sobu.

 

Zaštita od požara

Protupožarna ulazna vrata vrlo su posebna i pred njih se postavljaju vrlo visoki zahtjevi. Izrađene su od posebnih materijala s ciljem što duljeg otpora na izravnu vatru i sprječavanja njenog širenja. Podijeljena su u nekoliko klasa prema stupnju otpornosti, a prikladna su i kao vrata za stan u višestambenoj zgradi.

 

Bez prirubnica

Voliš jednostavan i čist dizajn? Potraži sobna vrata bez prirubnica, koja su poravnata u istoj razini s okvirom vrata. Čak su i šarke skrivene unutar okvira.

 

2.    Sobna vrata prema dizajnu

 

Puna

Klasična puna sobna vrata pružaju privatnost i prigušuju smetnje iz drugih prostorija. Sprječavaju prolaz svjetla, a u usporedbi s drugim varijantama bolje izoliraju i buku.

 

Ostakljena

Staklena sobna vrata propuštaju svjetlost i vizualno povećavaju prostor. Ne samo sobna vrata, već i ostakljena ulazna vrata vrlo su popularna.

 

Staklena

Sobna staklena vrata će prozračiti i proširiti prostor. Možeš birati između sigurnosnog ili kaljenog stakla koje se ne raspada u oštre krhotine ako se razbije. Konkretno, staklena ulazna vrata popularniji su izbor za tvrtke, a ne za kućanstva.

 

Pogledaj staklena vrata

 

 

3.    Materijali ili luksuzna i jeftina sobna vrata

 

Drvena sobna vrata, a posebno drvena ulazna vrata, uživaju najveći interes. Puno drvo, iverica i ono vlaknasto imaju bitno različita svojstva i cijene.

 

Najčešće tražena:

  • PVC sobna vrata, posebno PVC ulazna vrata
  • Aluminij, točnije aluminijska ulazna vrata
  • Metalna, posebno čelična ulazna vrata

 


4.    Kvalitetna sobna vrata u raznim bojama i dekorima

 

Neće biti razočarenja ni sa mogućnostima odabira prema dekorima ili bojama koje su na vratima označene kraticom RAL koja predstavlja ljestvicu nijansi. Vrlo popularna su:

 

 

5.    Dimenzije klasičnih sobnih vrata


Također će te zanimati koje su dimenzije (prema okviru) i smjer otvaranja sobnih vrata. Najčešći izbor su sljedeće specifične varijante:

  • Sobna vrata 80 desna, posebno ulazna vrata 80 desna
  • Sobna vrata 80 lijevo
  • Sobna vrata 90 lijevo
  • Ulazna vrata 90, tj. ulazna vrata 90 lijevo i ulazna vrata 90 desno
  • Sobna vrata 60, posebno sobna vrata 60 desna
  • Sobna vrata 70 desna
  • Visina sobnih vrata 210 cm
Prikaži više
912 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe