Potraži među prikazanim proizvodima

Podno grijanje

(121 proizvod)

Da li tokom renoviranja kuće ili stana razmišljaš o potpuno novom podnom grijanju ili se sa njim susrećeš i želiš ga u novogradnji? Ukoliko je tvoj odgovor potvrdan, pogledaj, na što sve moraš obratiti pažnju što sve moraš da saznaš prije nego što naručiš ili kupiš novo podno grijanje.

Svakako najvažniji kriterij za odluku za podno grijanje je prilagođavanje prostoru, odnosno tipu sobe. Naime, preporučena izlazna snaga podnog grijanja se razlikuje u hodniku, od npr. one u dnevnoj sobi ili kuhinji, spavaćoj sobi, kupaonu, a opet je drugačija na betonskom podu, u garaži, radionici ili u vrtu. Zato prije svega razmisli o tome gdje će novo podno grijanje obavljati svoju funkciju emitiranja topline. Podno grijanje je popularno upravo zbog toga, što možeš namjestiti u bilo kojoj prostoriji u kući ili stanu. Potrebno je uzeti u obzir preporuke da se u prostorijama sa keramikom (obično u kuhinji i kupaonu) ugrađuje grijača podloga, odnosno grijača mreža, a da je za prostorije sa drvetom ili PVC podnim oblogama, potrebna dodatna grijača folija.

Kada je izabrana lokacija za postavljanje podnog grijanja, prije njenog postavljanja se treba pobrinuti za uzemljenje na koje će se kasnije povezati podno grijanje. Naime, sa njim ćeš se pobrinuti za veći efekt grijanja, a istovremeno ćeš osigurati i manju potrošnju električne energije, brze će reagirati i na taj način nastaviti zagrijavanje do podešene temperature termostata. Sve više trgovina i proizvođača podnog grijanja dodaje napredne tehnologije termostata, sa kojima jednostavno podešavaš odgovarajuću temperaturu. On je često priložen sa senzorom za kontrolu, koji je pogodan i kao zaštita protiv zamrzavanja žljebova za grijanje, topljenja snijega u dvorištima, parkiralištima i drugo.

Prije nego što odabereš podno grijanje provjeri i njegovu montažu. Sasvim jednostavna činjenica je da su podna grijanja zasnovana na samoljepljivim mrežama koja su ravnomjerno zalijepljene ljepilom, na koju se montira nosač mreže i grijači kabel. On mora biti što robusniji i čvršći, jer se samo na taj način neće (prebrzo) uništiti.

Prikaži više
121 proizvod
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe