Mjerni instrumenti i laboratorijska oprema

Prije svega u profesionalne svrhe, za mjerenja i ispitivanja koriste se i neophodna je laboratorijska oprema, kao i sa njom povezani mjerni instrumenti. Međutim, ukoliko ti za pojedinačno mjerenje ili neke druge zadatke trebaju laboratorijski elementi, provjeri, što je sve u kategoriji mjernih instrumenata i laboratorijske opreme.

Među neophodne elemente mjernih instrumenata i laboratorijske opreme spadaju laboratorijski uređaji, među kojim su analizatori spektra, elektronska opterećenja, logički analizatori, stanice za lemljenje, infracrveni termometri i drugo. Za što točnije i pravilnije mjerenje biraj prije svega precizne, točne i pogodne za odgovarajuća mjerenja. Pored ostalog treba uzeti u obzir i optiku, mjerni opseg, mogućnost aktivacije ciljnog lasera, pa sistem i funkciju zadržavanja prikaza vrijednosti, aktivaciju ciljnog lasera, kao i prikaz maksimalne i minimalne vrijednosti. Tu je i osvjetljen prikaz za točne informacije veoma praktična funkcija, kao što je pri određenim laboratorijskim mjernih uređajima infracrveni termometar. Prije nego što izabereš onaj pravi, provjeri i adekvatnu rezoluciju temperature, dimenzije (visinu, dubinu i širinu), točnost, maksimalne i minimalne nivoe emisija, potencijalni optički termometar, napon, težinu, sam tip mjernog uređaja, vrijeme prebacivanja i drugo.

Pored laboratorijskih uređaja u mjerne instrumente i laboratorijsku opremu spadaju mjerni uređaji za okolinu, mjerni kabeli, vrhovi za mjerenje, kao i ostala potrebna i važna mjerna oprema, a tu je i oprema pogodna za izvođenje mjerenja, osciloskopi, testeri i razni ugradbeni elementi.

Osiguraj svoje mjerne instrumente, odnosno laboratorijsku opremu i ostale laboratorijske dijelove precizno i efikasno. Pored profesionalne upotrebe, mjerni instrumenti i laboratorijska oprema se koriste i za svakodnevne poslove u vinogradarstvu, pripremu različitih namirnica, kao i za radove oko kuće, vrta, voćnjaka i slično.

više
167 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2022 sMind d.o.o., dio Heureka grupe