Optoelektronika

Optoelektronika u suvremenom sveobuhvatnom digitalnom svijetu dobiva sve više na značaju i svojoj ulozi. Raznovrsne fotodiode i fototranzistori postaju ključni sastavni dijelovi svestranih uređaja, strojeva i uređaja koji nas okružuju svuda u kući ili stanu. Oni postaju sve popularniji i neophodniji elementi digitalnih uređaja – ekrani, odnosno digitalni ekrani sa kojima posao postaje jednostavniji. Sa prikazima, njihovim mogućim suspenzijama na ekranu, izbjegavaš mnoge greške, jer sa svojim sistemom skladištenja efikasno zamjenjuju čovjekovu zaboravnost.

Pored svoje svestranosti, u korak sa tehnološkim napretkom, optoelektronika je prisutna i u LED tehnologiji, kao i kod infracrvenih komponenti i laserske tehnike. U posljednje spadaju i upravljačka elektronika lasera, pa laserske diode, moduli i drugo. Kod takvih proizvoda je veoma važno izabrati najizdržljivije, adekvatne i precizne, pa zato obrati pažnju na lasersko zračenje i što je moguće preciznije pročitaj upute za upotrebu. Neki trgovine, proizvođači i trgovci kod svojih komponenti optoelektronike izričito pišu, da u laserske zrake nikako ne smiješ gledati direktno, jer se u takvim slučajevima povećava rizik od oštećenja mrežnice oka.

Kod optoelektronike vrlo pažljivo isprati sve tehničke karakteristike i specifičnosti, koje uključuju radni protok, dimenzije, snagu, odnosno kapacitet, minimalni i maksimalni radni napon, kao i opseg okretajnog napona, promjer elemenata i članove optoelektronike, tip i razred potencijalno izlaganje lasera, vrsta žarulje, kao i karakteristike bilo kojeg zračenja.

Pod optoelektroniku spadaju i LED upravljački uređaji, signalne/skalarne lampice, svjetlosni vodovi, UV komponente, a u kategoriji optoelektronike na najvećem portalu za uspoređivanje Jeftinije.hr ćeš pronaći svu LED opremu.

više
Savjeti 0
više od 5000 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.