Gume i fluidi

Među glavnom opremom za željezne konje svakako spadaju gume i fluidi. Za sigurnu vožnju je izuzetno važno njihovo redovno održavanje, koje se može postići, pored ostalog, sa pojedinačnim, specifičnim dijelovima. Među njih spadaju elektromagnetski ventili, pa pneumatski cilindri, odvodne cijevi i ventili za fluide. Nikako ne smiješ zaboraviti ni na gume, čak i prije nego što sjedneš za volan.

Među gume i fluide spadaju prigušivači zvuka za komprimirani zrak, pa razni filteri, kao i već spomenuti magnetski prekidači. Prije nego što doneseš konačnu odluku o kupovini, kod magnetnih prekidača detaljno provjeri, kakav je njihov radni napon, odnosno koji je njihov raspon radnog napona. Također, važan kriterij prilikom pravog izbora je i maksimalna i minimalna temperatura i maksimalni protok.

U neophodnu opremu za gume spadaju i manometri, kod kojih je neophodno uzeti u obzir medij rada, pa opseg radnog pritiska, kao i minimalni i maksimalni radni pritisak, promjer i vanjski navoj. Kod guma i fluida uzmi u obzir i dimenzije, kao i najvišu kvalitetu jer samo sa najboljim gumama i fluidima možeš osigurati besprijekoran rad, a time i najviši nivo sigurnosti i zaštite.

Na portalu Jeftinije.hr smo pokušali ti olakšati kupovinu, uštediti vrijeme za šetanje po raznim trgovačkim centrima i sačuvati te od zbunjujuće ogromne ponude raznih proizvođača, trgovina i trgovačkih posrednika guma, odnosno fluida. Pregledaj i usporedi razne poznate brandove po kvaliteti, cijeni, svestranosti i funkcionalnosti, mogućnosti, kao i po svemu ostalom, jednako važnim tehničkim parametrima koji se nalaze u opisu svakog pojedinačnog proizvoda ili usluge. Izaberi one, koji će postati tvoj zaštitni znak i neophodan dio automobila na svakom koraku.

više
Savjeti 0
2373 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.