Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Dubina (cm)

MIN MAX

Energijski razred učinkovitosti

Kapacitet pranja (kg)

MIN MAX

Kapacitet sušenja (kg)

MIN MAX

Širina (cm)

MIN MAX

Toplinska pumpa

Nova energetska klasa pranja (2021)

Nova energetska klasa pranja i sušenja (2021)

Glasnoća centrifuge (u dB)

MIN MAX

Potrošnja energije za vrijeme pranja i sušenja (kWh/100 ciklusa)

MIN MAX

Glasnoća pri pranju (u dB)

MIN MAX

Potrošnja vode tijekom pranja i sušenja (u l)

MIN MAX

Učinkovitost centrifuge

Visina (cm)

MIN MAX

Broj obrtaja centrifuge (u okr./min)

MIN MAX

Potrošnja energije za vrijeme pranja (kWh/100 ciklusa)

MIN MAX

Potrošnja vode tijekom pranja (u l)

MIN MAX

Perilice-sušilice rublja

(131 proizvod)

Za stanove s malim kupaonicama, gdje nema dovoljno prostora, kombinirana perilica-sušilica rublja je pravo rješenje. U usporedbi s odvojenim strojevima za sušenje, kombinirane perilice-sušilice rublja su mnogo energetski neekonomičnije, ali ponekad je to jedino moguće rješenje. Dakle, ako ti je potrebna sušilica rublja, a nemaš dovoljno prostora, možete kupiti kombiniranu perilicu-sušilicu rublja.

Prednost kombinirane perilice-sušilice je ušteda prostora. Uređaji standardnih dimenzija su duboko između 55 i 60 centimetara, dok uži modeli mogu biti široki samo 44 centimetara. Ako si se odlučio za uređaj s prednjim punjenjem, toliko ćeš imati manje prostora. Također možeš odabrati uređaj s gornjim punjenjem, koji je ujedno i uži nego s prednjim, ali je zbog različitog oblika istog kapaciteta. Prednost uređaja s prednjim punjenjem je da za vrijeme rada možeš vidjeti što se događa u njemu, te također na njega možeš staviti bilo što. Prednosti gornjeg punjenja su ta da možeš ubaciti dodatno rublje i nakon što je ciklus pranja počeo, i što ti ne treba puno prostora za otvaranje vrata. Kapacitet standardnih perilica-sušilica rublja je 5-7 kg za pranje i 3-5 kg za sušenje.

Perilice-sušilice rublja se općenito klasificiraju u energetske razrede od A (najučinkovitije) do G (najmanje učinkovitije). Kod pranja, većina perilica-sušilica rublja spada u razred A, a kod sušenja u razred B.

Modernije perilice-sušilice rublja imaju neke dodatne funkcije koje mogu biti vrlo korisne. Senzori koji detektiraju težinu rublja i tome prilagođavaju količinu vode, standardni su već neko vrijeme. Neke perilice-sušilice rublja imaju fuzzy-logic sustav, koja podešava duljinu ciklusa pranja, čime se smanjuje potrošnja energije.

Osim po potrošnji energije, perilice-sušilice rublja podijeljene u klase A do G po broju okretaja. Brzina je posebno važna tijekom cijeđenja jer veća brzina znači više suho rublje. Stoga treba odabrati stroj s barem 1200 okretaja po minuti, a poželjno je i više (do 1600).

Važno je također saznati da li perilica-sušilica rublja ima senzorsko ili vremensko sušenje rublja. Senzorsko je bolje, jer se vrijeme sušenja podešava prema stvarnoj vlažnosti rublja i onda ne postoji mogućnost da se rublje suši predugo i da bude previše zgužvano.

Ako te muče glasne perilice-sušilice rublja, dostupni su uređaji s digitalnim inverterskim motorom koji radi tiše. Za nježno pranje rublja dostupni su uređaji s posebnim bubnjevima koji tijekom rada stvaraju sloj vode između bubnja i rublja, usred čega rublje glatko klizi uz stjenke bubnja.

Perilice-sušilice s ovim i drugim značajkama potraži na Jeftinije.hr gdje možeš usporediti različite ponude.

Prikaži više
131 proizvod
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe