Perilice-sušilice rublja - GORENJE

Za stanove s malim kupaonicama, gdje nema dovoljno prostora, kombinirana perilica-sušilica rublja je pravo rješenje. U usporedbi s odvojenim strojevima za sušenje, kombinirane perilice-sušilice rublja su mnogo energetski neekonomičnije, ali ponekad je to jedino moguće rješenje. Dakle, ako ti je potrebna sušilica rublja, a nemaš dovoljno prostora, možete kupiti kombiniranu perilicu-sušilicu rublja.

Prednost kombinirane perilice-sušilice je ušteda prostora. Uređaji standardnih dimenzija su duboko između 55 i 60 centimetara, dok uži modeli mogu biti široki samo 44 centimetara. Ako si se odlučio za uređaj s prednjim punjenjem, toliko ćeš imati manje prostora. Također možeš odabrati uređaj s gornjim punjenjem, koji je ujedno i uži nego s prednjim, ali je zbog različitog oblika istog kapaciteta. Prednost uređaja s prednjim punjenjem je da za vrijeme rada možeš vidjeti što se događa u njemu, te također na njega možeš staviti bilo što. Prednosti gornjeg punjenja su ta da možeš ubaciti dodatno rublje i nakon što je ciklus pranja počeo, i što ti ne treba puno prostora za otvaranje vrata. Kapacitet standardnih perilica-sušilica rublja je 5-7 kg za pranje i 3-5 kg za sušenje.

Perilice-sušilice rublja se općenito klasificiraju u energetske razrede od A (najučinkovitije) do G (najmanje učinkovitije). Kod pranja, većina perilica-sušilica rublja spada u razred A, a kod sušenja u razred B.

Modernije perilice-sušilice rublja imaju neke dodatne funkcije koje mogu biti vrlo korisne. Senzori koji detektiraju težinu rublja i tome prilagođavaju količinu vode, standardni su već neko vrijeme. Neke perilice-sušilice rublja imaju fuzzy-logic sustav, koja podešava duljinu ciklusa pranja, čime se smanjuje potrošnja energije.

Osim po potrošnji energije, perilice-sušilice rublja podijeljene u klase A do G po broju okretaja. Brzina je posebno važna tijekom cijeđenja jer veća brzina znači više suho rublje. Stoga treba odabrati stroj s barem 1200 okretaja po minuti, a poželjno je i više (do 1600).

Važno je također saznati da li perilica-sušilica rublja ima senzorsko ili vremensko sušenje rublja. Senzorsko je bolje, jer se vrijeme sušenja podešava prema stvarnoj vlažnosti rublja i onda ne postoji mogućnost da se rublje suši predugo i da bude previše zgužvano.

Ako te muče glasne perilice-sušilice rublja, dostupni su uređaji s digitalnim inverterskim motorom koji radi tiše. Za nježno pranje rublja dostupni su uređaji s posebnim bubnjevima koji tijekom rada stvaraju sloj vode između bubnja i rublja, usred čega rublje glatko klizi uz stjenke bubnja.

Perilice-sušilice s ovim i drugim značajkama potraži na Jeftinije.hr gdje možeš usporediti različite ponude.

više
Na popisu proizvoda klikom na Usporedi označi one proizvode koje želiš dodati u usporedbu. Za završetak klikni na zeleni gumb Usporedi odabrane proizvode.
Cijena
MIN MAX

Istaknuti brendovi

Broj obrtaja centrifuge (u okr./min)

MIN MAX

Kapacitet pranja (kg)

MIN MAX

Kapacitet sušenja (kg)

MIN MAX

Nova energetska klasa pranja i sušenja (2021)

Nova energetska klasa pranja (2021)

Potrošnja energije za vrijeme pranja i sušenja (kWh/100 ciklusa)

MIN MAX

Potrošnja energije za vrijeme pranja (kWh/100 ciklusa)

MIN MAX

Potrošnja vode tijekom pranja (u l)

MIN MAX

Učinkovitost centrifuge

Glasnoća centrifuge (u dB)

MIN MAX

Potrošnja vode tijekom pranja i sušenja (u l)

MIN MAX

Savjeti kod kupovine

Odabir savršenog poklona više nije nemoguća misija

Blagdanski ukrašen stol, zabave u prosincu, druženja s prijateljima, obitelji i suradnicima…Sve ...

Vodič za odabir nove 2u1 perilice-sušilice rublja!

Kupnja nove perilice-sušilice rublja velika je odluka u svakom kućanstvu. Odluka je to koja će osim na ...

Revolucionarna Miele tehnologija donosi ti priliku za 6 mjeseci besplatnog pranja rublja

Predstavljamo ti revolucionarnu Miele tehnologiju pranja i sušenja rublja, obavezno provjeri više o vrhunskim ...

Prikaži sve savjete za kupovinu

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2022 sMind d.o.o., dio Heureka grupe