Daske za rezanje

Kada razmišljaš o popularnoj kuhinjskoj opremi i koliko ima različitih stvari koje ti često nedostaju na listi za kupovinu. Među neophodne kuhinjske dodatke svakako spadaju i daske za rezanje, na kojima sjeckaš, režeš i lupaš mnoga jela, povrće, meso i drugo, tako da prilikom kupovine kuhinjske opreme njih nikako ne treba zaboraviti.

Izbor dasaka za rezanje je na pretek. Sveprisutna moderna tržišna ponuda dasaka za rezanje ti nudi razne materijale od kojih su napravljene, među kojima je i danas najpopularniji silikon, zbog svoje lakoće čišćenja i održavanja. Sa svojim živim bojama svakako privlače veliku pažnju silikonske daske za rezanje, a pored njih tu su još i plastične, drvene i staklene, koje ih prate po korisnosti i svestranosti.

Pored materijala kriterij za kupovinu treba da ti bude i mogućnost neklizajućih nogica. Zaista, neke daske za rezanje imaju male podloške kako bi osigurale veću stabilnost i nosivost daske za rezanje, da bi se izbjeglo klizanje i moguće povrede i nesreće. Zato je pametno sačekati sa kupovinom, pregledati proizvode i ponude brojnih poznatih brandova kuhinjske opreme i dodataka i uzeti najbolju kombinaciju kvalitete i cijene. Prije konačnog čina na blagajni , pregledaj i oznake za dimenzije i težinu. Naime: što je laganija daska za rezanje, manje je glomazna i lakša njena upotreba. To posebno dolazi do izražaja u primjeru, kada se daskom za rezanje koriste djeca ili mladi pomoćnici. Također, ne zaboravi ni mjere, odnosno dimenzije, to jest dužinu i širinu , koje su kod dasaka za rezanje izražene u centimetrima. I debljina materijala igra važnu ulogu, jer je to jedini način da se osiguraj adekvatna zaštita pulta ili stola.

Ukratko: ukoliko uopće nemaš daske za rezanje ili je došlo vrijeme da stare zamjeniš novim, razmisli o njenoj kupovini. Naime, u kuhinji se svakodnevno pojavljuju poslovi, gdje je njihova upotreba više nego preporučljiva. Prije nego što konačno izabereš novu dasku za rezanje, razmisli o njenom čišćenju i održavanju. Naime: ako za čišćenje i održavanje kuhinje koristiš perilicu, dobro je provjeriti da li su željene daske za rezanje pogodne za pranje u perilici posuđa.

više
287 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2023 sMind d.o.o., dio Heureka grupe